Heinävedellä kadonneen nunnan tapaus yhä täydellinen mysteeri: Minne 73-vuotias Elisabet lähti Lintulan luostarista?

Heinävedellä kadonneen nunna Elisabetin etsinnät on lopetettu tuloksettomina, kertoo poliisi tiedotteessaan. Etsintöihin osallistui myös poliisikoiria ja maaston lisäksi haravoitiin vesistöjä.

Nunna Elisabetina tunnettua Irmeli Vuolletta on etsitty jälleen maastosta Heinävedellä. Kolmipäiväiset etsinnät jatkuivat maanantaista keskiviikkoon.

Etsintöihin osallistui neljä poliisin ruumiskoiraa ohjaajineen. Koiria oli Varkaudesta, Jyväskylästä, Raumalta ja Turusta.

Metsäteitä ja rantoja haravoitiin

73-vuotias Vuolle nähtiin viimeisen kerran 11. heinäkuuta kävelemässä Lintulan luostarilta tietä pitkin pohjoiseen. Syksyllä naisen hiusnauha löydettiin samalta suunnalta.

Poliisin tiedotteessa kerrotaan, että etsintä suoritettiin pääasiassa reittietsintänä viimeisestä varmasta havainnosta kohti pohjoisen tarkastamattomia alueita. Etsinnät suunnattiin Kalamäen tasalta kohti Ranta-Kosulaa.

Alueella olevia lampia käytiin läpi rannalta käsin koiran kanssa ja Juojärven rantaviivaa tutkittiin useita kilometrejä veneestä ja koirien kanssa.

Etsitty alue käsitti kymmeniä kilometrejä metsäautoteitä ja kymmenkunta kilometriä rantaviivaa. Kokonaisuudessaan etsitty alue oli noin viisi kertaa viisi kilometriä.

Tutkimukset jatkuvat

Kadonneen nunnan tapaus on edelleen auki ja tutkimuksia jatketaan. Poliisin mukaan asiaan ei edelleenkään epäillä liittyvän rikosta ja tapausta tutkitaan kadonneen henkilön etsintänä.

Tiedotteen mukaan lisäetsintöjä tehdään erikseen mietittävien suunnitelmien pohjalta. Siinä todetaan, että nyt alkaa olla tehty se, mikä käytettävissä olevilla tiedolla ja resursseilla on tehtävissä.

Poliisi pyytää edelleen tapaukseen liittyviä havaintoja. 

Lue myös:

    Uusimmat