Mainos

Heikki Lampelalle ehdollista vankeutta naisystävänsä pahoinpitelystä

Espoon käräjäoikeus tuomitsi asianajaja Heikki Lampelan 80 päivän ehdolliseen vankeuteen naisystävänsä pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta. 

Tuomion mukaan Lampela pahoinpiteli toukokuussa silloisen naisystävänsä Hanna Kärpäsen kesäasunnollaan Espoon Suvisaaristossa.

Oikeudessa Lampela kiisti syytteet, mutta ei halunnut muuten tulla kuulluksi asiassa. Myöskään Kärpänen ei kertonut tapahtumista oikeudessa.  Tästä syystä oikeus käytti tapahtumia arvioitaessa poliisin esitutkintamateriaalia.

Syyttäjän mukaan Lampelan mökillä oli tehty ruokaa ja nautittu alkoholia. Illan aikana parille oli tullut riitaa, minkä vuoksi Kärpänen oli heittänyt juoman Lampelan päälle. Mökkiin päästyään Lampela oli käynyt käsiksi Kärpäseen muun muassa kuristaen tätä. Kun Kärpänen oli ilmoittanut tekevänsä asiasta rikosilmoituksen, oli Lampela hakenut keittiöstä veitsen. Kärpänen oli päässyt pakenemaan mökistä, kun oli luvannut olla tekemättä Lampelasta rikosilmoitusta.

Lampelaa syytettiin myös pahoinpitelystä, joka olisi tapahtunut 15. marraskuuta 2014, mutta tämän syytteen oikeus hylkäsi näytön puutteessa. 

Espoon käräjäoikeus tuomitsi Lampelan pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta 80 päivän ehdolliseen vankeuteen. Oikeuden mukaan pelkkä sakkorangaistus ei ole riittävä rangaistus, koska väkivalta on kohdistettu Lampelan kihlattuun, teko on sisältänyt kuristamista ja uhkailu on tapahtunut kasvokkain ja teräasetta käyttäen.

Rangaistus annettiin ehdollisena, koska Lampelaa ei ole aikaisemmin tuomittu rikoksista. 

Asianajajaliiton valvontalautakunnan ratkaisee Lampelan tapauksen vasta, kun rikosasiasta on olemassa lainvoimainen tuomio.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.