F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Heikki Kovalainen suostui Lewis Hamiltonin villiin vetoon ja suututti McLaren-insinöörit: "Sanoin, että hän riskeerasi vielä enemmän"

2:11
Heikki Kovalainen kertoo tarinan Unkarin vuoden 2008 voittonsa taustalta.

Heikki Kovalainen kertoo, ettei joutunut kahtena vuotenaan McLarenilla juuri napit vastakkain tallikaverinsa Lewis Hamiltonin kanssa. Sen sijaan kaksikko vietti keskenään varsin hyviä hetkiä.

Kovalainen kertoo F1:n Beyond the Grid -podcastissa tapauksesta, josta McLarenin insinöörit antoivat torut hänelle, vaikka pääsyyllinen temppuun oli Hamilton.

– Meillä kävi aina välillä jotain hauskoja juttuja. Hän ehdotti silloin tällöin jotain pieniä vetoja. Esimerkiksi kerran Spassa, se taisi olla vuonna 2009, ja ensimmäiset harjoitukset olivat alkamaisillaan. Lewis tuli luokseni ja kysyi, että haluatko lyödä vetoa, että kumpi ajaa ulosmenokierroksella kovempaa Eau Rougessa, Kovalainen sanoo.

– Siihen aikaan se ei ollut mikään helppo ajaa kaasu pohjassa suoraan varikolta tultaessa perjantaiaamuna. Sanoin, että joo, tehdään niin.

Asiasta ei kerrottu mitään McLarenin muulle tiimille. Heti aamun ensimmäisellä kierroksella kumpikin avasi urut legendaarisessa mutkassa.

– Hän meni sen oikea jalka suorana, ja minä nostin hiukan jalkaa kaasulta, joten hävisin sen.

– Minä oikeastaan tiesin, että se on minun osaltani hukattua rahaa. En olisi koskaan voittanut sitä. Hänellä on uskomaton taistelijanluonne, Kovalainen toteaa.

Asia ei tietenkään mennyt McLarenin insinööreiltä ohi.

– Kun insinöörit kuulivat siitä jälkikäteen, niin minun insinöörini kysyi minulta, että mitä sinä oikein teet, riskeeraat kaiken perjantaiaamuna? Sanoin, että minä nostin jalkaa kaasulta ja hän ei, joten hän riskeerasi vielä enemmän, Kovalainen nauraa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja