Heidin muodonmuutos: Rohkeutta ja riemua pukeutumiseen

Miten klassisen kauniisiin asuihin saisi ripauksen uudenlaista rohkeutta? Muotibloggaaja Niina Tapojärvi antaa helsinkiläiselle Heidille uusia ideoita pukeutumiseen.

Heidi, 30, on helsinkiläinen johdon assistentti. Heidi kertoo olevansa klassinen pukeutuja, mutta hän kaipaa lisää naisellisuutta ja särmää pukeutumiseensa.

Muodonmuutoksessa Heidiä auttaa vintagea rakastava Niina TapojärviNelliinan vaatehuone -blogista. Naisellisuutta ja vintagea rakastava Niina hyödyntää muodonmuutoksessa kierrätyslöytöjään. Niina myös jakaa Heidille vinkkejä siitä, mitä kirpputoreilta ja second hand -kaupoista kannattaa metsästää.

– Kun haastattelin Heidiä muodonmuutosta varten, kävi ilmi, että mielenkiintoa ja rohkeutta näyttäväänkin pukeutumiseen löytyy, mutta puuttui vain se viimeinen sysäys. Otin ilomielin viimeisen sysäyksen roolin Heidin muutosleikissä, sillä uskon ihmisten löytävän pukeutumisen todellisen riemun vasta silloin, kun uskaltaa siirtyä oman mukavuusalueensa ulkopuolelle, Niina kertoo.

Muodonmuutos

– Halusin erityisesti kannustaa Heidiä kokeilemaan jotain uutta, mutta toki myös säilyttämään jotain vanhaa. Heidi kertoi olevansa tyyliltään melko klassinen, arvostavansa laadukkaita materiaaleja, rakastavansa kirpputoreja ja inhoavansa keltaista, Niina kertoo.

Asu 1

– Tartuin ensimmäisenä luonnollisesti keltaiseen. Kaikilta meiltä löytyy ne pelätyt inhokkivärit, mitä automaattisesti karttaa vaatekauppojen rekeissä. Halusin haastaa Heidin kokeilemaan jotain ihan uutta, joten otin mukaan muuttumispäivään lämminsävyisen keltaisen mekon, jossa oli kaunis pitsikaulus. Tämä TopShopin mekko aiheutti Heidille ensin pienen järkytyksen, mutta kun hän puki sen ylleen vihastus muuttui ihastukseksi. Keltainen itseasiassa puki vaaleaa kaunotarta täydellisesti.

– Puin rennon ja naisellisen mekon pariksi mustan skarpin smokkijakun (H&M, Viktor & Rolf -mallisto), joka toi kontrastia asuun. Jos kokee hankalaksi pukeutua tiettyihin väreihin, voi aloittaa totuttelun heittämällä vaikka juuri kokokeltaisen mekon päälle jakun. Näin väri ei ole ihan niin hyökkäävä. Asun kenkinä toimivat Heidin omat mustat vintagekengät ja laukkuvaihtoehtoina astetta rokimpi Vero Modan musta kettinkilaukku ja suomalaisen Sanna Niskasen luotsaaman Cobblerina-merkin suloinen rusettilaukku. Jo pelkästään laukkua vaihtamalla asun lookin saa muutettua helposti haluamaansa suuntaan. Olin niin iloinen huomatessani, että Heidi saattoi löytää uuden ystävän ennen karttamastaan keltaisesta, Niina kertoo.

Mekko: Topshop

Smokkijakku: H&M, Viktor & Rolf –mallisto

Kengät ja laukku: vintage

Rusettilaukku: Cobblerina

Asu 2

– Koska keltaisen mekon kanssa astuttiin selvästi pois Heidin mukavuusalueelta, valitsin toisen asun vähän helpommaksi. Asuun kuului klassinen valkoinen silkkipaita, nahkahame ja statement-kaulakoru. Silkkipaita on 4 euron kirpputorilöytö, eli juuri sellainen helmi, mitä kannattaa kirppiksillä liikkuessaan pitää silmällä. Kirpputoreilla myyjät harvoin silittävät vaatteitaan, joten potentiaalisia klassikoita voi olla silmämääräisesti vaikea löytää. Paras tapa löytää sekaisista vaatekasoista ne todelliset aareet on näppituntuma. Kannattaa opetella tunnistamaan laadukkaita materiaaleja sormin, kuten esimerkiksi juuri silkin, Niina vinkkaa.

– Klassisen silkkipaidan kanssa puin Heidille kapean nahkahameen, joka sekin on kirpputorilöytö. Vaikka nahkahame on verrattain melko rohkea vaate, senkin voi valita tyylikkäästi. Pehmä himmeä nahka on aina varmempi valinta kuin kiiltävä, ja hameen helman pituutta miettimällä se voi kelvata joka toimistopukeutumiseen. Kaikki on kiinni materiaalista ja leikkauksesta. Heidille valitsemani nahkahame oli korkeavyötäröinen ja helma ulottui polveen. Kynähametta hieman väljempi malli on turvallinen tapa totutella uuteen materiaaliin, sillä Heidi ei ollut aikaisemmin käyttänyt nahkahameita.

– Valkoisen kauluspaidan pariksi sovitimme ensin valtavaa Monkin irtorusettia ja seuraavaksi kuparinväristä statement-kaulakorua. Heidin suosikki oli ehdottomasti kaulakoru, joka antoi klassiselle vaatteelle hieman potkua. Kannattaa rohkeasti kokeilla erilaisia irtokauluksia, koruja ja silkkinauhoja kauluspaitojen kanssa, niiden avulla on helppo asustaa sama paita vaikka joka päivä uuden näköiseksi kokonaisuudeksi.

Silkkipaita: Vintage

Nahkahame: Vintage

Irtorusetti: Monki

Kaulakoru: Ostettu ulkomailta

Kengät: Vintage


AVA

Kuvat: AVA

Lue myös:

    Uusimmat