Hei suomalaiset, nyt voimme unohtaa juron maineemme! MTV Uutiset kysyi turisteilta, mitä meistä oikeasti ajatellaan – vastaukset yllättivät

Turistit ylistävät suomalaisia vuolaasti 2:49
MTV Uutiset haastatteli Helsingissä vierailleita turisteja.

Mitä meistä ajatellaan? Kun asiaa kysyy Suomessa vierailevilta, vastaukset ovat ylistäviä. Suomalaisia pidetään ystävällisinä, hymyilevinä ja mutkattomina.

Kauppatorilla meren ääressä penkillä istuvat Branka  ja ZlatkoKomadina. Aurinko paistaa ja Helsinki näyttää parhaat puolensa. Edes lokit eivät tule tänään häiriköimään liikaa.

– Kun palaamme takaisin kotiin, kerron kaikille, että heidän täytyy vierailla Suomessa, hymyilee Zlatko Komadina.

Vaimo Branka on riisunut kengät jaloistaan. Koko päivä on kierretty nähtävyydestä toiseen.

– Kuulumme turistiryhmään Kroatiasta. Olemme vierailleet Latviassa, Liettuassa ja Virossa, josta tulimme tänne laivalla. Tämä on minulle ja vaimolleni ensimmäinen kerta Suomessa.

Komadinat pitävä Helsinkiä loistavana kaupunkina.

– Paras asia Suomessa ovat ihmiset. Pidän teistä. Olette mutkattomia ja mukavia. Hymyilette, mikä on minusta mukavaa, Zlatko Komadina sanoo.

"Helsinki on Tallinnaa hienostuneempi"

Tokiosta kotoisin olevat Naoko ja Haruhi Kusanagi asuvat Haruhin opintojen takia Tallinnassa.

– Asumme Tallinnassa ja lähin suuri kaupunki on Helsinki. Mielestämme Helsinki on Tallinnaa hienostuneempi, Naoko sanoo nauraen.

Äiti ja tytär ovat tulleet Helsinkiin ostoksille.

– Täällä on enemmän kauppoja, mutta tietysti pidän myös Tallinnasta, Naoko-äiti lisää.

Suomalaiset saavat jälleen osakseen kiitosta.

– Kaikki ovat niin ystävällisiä, kaksikko sanoo.

"Suomalaiset hyvin terveystietoisia"

Nancy Ralston ja Michelle Malliet ovat saapuneet aamulla Yhdysvalloista Suomeen. Kaksikko nauttii Töölönlahden rauhasta.

– Tämä on isompi kaupunki kuin luulin. Pidän tästä rauhallisesta alueesta. Michelle Malliet sanoo ja katselee ympärileen Töölönlahdella.

– Vaikutatte ystävällisiltä ja hyvin terveystietoisilta. Kaikki kävelevät tai pyöräilevät, Malliet ihmettelee.

Naisten matkan on tarkoitus jatkua Kroatiaan, joten tällä reissulla Suomeen tutustutaan vain päivän ajan. Maa on kuitenkin tehnyt vaikutuksen.

– Tulemme ehdottomasti takaisin, Nancy Ralston sanoo.

"Täällä näkee suomalaisten onnen"

Intialaiset Navis Jai Chitra ja U.C. Harbola ovat Helsingissä tutustumassa suomalaiseen koulujärjestelmään. Se on tehnyt vaikutuksen, mutta niin on moni muukin asia. 

– Täällä on hiljaista eikä ole kiire. Se on parasta Suomessa. Olemme tottuneet kovaan liikenteeseen ja saasteisiin. Tämä on täysin saasteeton alue, sanoo Navis Jai Chitra Töölönlahden vihreydessä.

– Ihmiset ovat onnellisia ja rentoutuneita. Luin, että suomalaiset ovat onnellisia ja täällä sen näkee todeksi, jatkaa U.C. Harbola

Hän suunnittelee jo paluuta Suomeen.

– Ensi kerralla tuon perheen mukanani, jotta hekin pääsevät nauttimaan tästä upeasta maasta.

Lue myös:

    Uusimmat