Mainos

Hedelmät ehkäisevät syöpää

Ruokavalio on merkittävin tekijä syövän ehkäisyssä, paljastaa brittitutkimus. Cambridgen yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan yleisimmät syövät ovat selvässä yhteydessä elintapoihin ja ruokailutottumuksiin.

Sekä geneettiset että fysiologiset tutkimukset paljastavat, että runsaalla hedelmien ja vihannesten syönnillä voi vähentää riskiä sairastua yleisimpiin syöpiin. Näitä ovat mm. rinta-, suolisto- ja eturauhassyövät. Sen sijaan tutkijat eivät usko, että lisäämällä purkkivitamiinien syöntiä voisi vähentää syöpäriskiä.

Tutkijat muistuttavat, että syöpä syntyy yhdestä tai useammasta DNA-muutoksesta. Tämä muutos voi olla perinnöllinen, mutta sen voi myös itse aiheuttaa elämänsä aikana.
(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.