Hedelmä-valkosuklaapiirakka

Nyt leivotaan valkosuklainen piirakka naistenpäivän kunniaksi! Kauramurotaikinalla saat maistuvan pohjan piirakkaan, mutta myös tavallinen murotaikina sopii reseptiin.

Hyvää naistenpäivää kaikille naisille!

1 pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija noin 25–30 cm

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramuro- tai Murotaikinaa (400 g)
  • Täyte:
  • noin ½ l hedelmäpaloja (esimerkiksi persikkaa, mangoa, aprikoosia tai kirsikkaa)
  • 2 dl kevytkermaa (voit käyttää myös laktoositonta tai kookoskermaa)
  • 100 g valkosuklaata
  • 2 munaa
  • ½ dl sokeria
  • (1 tl vaniljasokeria)

Ota taikina sulamaan noin 20 minuuttia ennen käyttöä ja sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa.

Sulata sillä aikaa suklaa kermassa varovasti. Valkosuklaa kannattaa sulattaa kuumentamalla suklaapaloja kermassa, joko mikroaaltouunissa tai kattilassa liedellä (siinä koko ajan sekoittaen).

Levitä taikina voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle hedelmäpalat.

Sekoita valkosuklaa-kermaseokseen munat ja sokerit, kaada piirakan päälle.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes piirakka saa kauniin värin.

VINKKI: Voit käyttää hedelmien sijaan myös marjoja.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat