He ovat maailman rikkaimmat ihmiset: Kärkikymmenikköön tarvitaan 120 miljardia

Maailman rikkain nainen, ranskalainen liikenainen Françoise Bettencourt Meyers, sijoittuu maailman rikkaimpien TOP500-listalla 12. sijalle. 

Vuosi lähenee loppuaan. Talousuutistoimisto Bloomberg on listannut maailman rikkaimmat ihmiset heidän nettovarallisuutensa mukaan. Listaa päivitetään jokaisen New Yorkin kaupankäyntipäivän päätteeksi.

Se, mikä käy selväksi, on se, että teknologiayrityksillä pyyhkii hyvin. Kymmenen rikkaimman joukossa kahdeksan kymmenestä on mukana teknologiabisneksessä. 

Tänään, joulukuun 28. päivä maailman rikkain henkilö on yhdysvaltalainen miljardööri, viestipalvelu X:n omistaja sekä autonvalmistaja Teslan ja SpaceX:n toimitusjohtaja Elon Musk 238 miljardin dollarin nettovarallisuudellaan. 

Muskin jälkeen kilpailu kakkospaikasta on ollut ”vain” miljardista kiinni. Toisena Bloombergin listalla on maailman rikkaimpanakin koreillut ranskalainen liikemies Bernard Arnault 179 miljardin dollarin nettovarallisuudellaan. Arnault on muun muassa kosmetiikasta ja muodista tunnetun LVMH:n toimitusjohtaja. Yritys tunnetaan luksusmerkeistä kuten Louis Vuitton. 

Kolmantena listalla on maailman suurimman verkkokaupan Amazonin perustaja, Jeff Bezos. Muun muassa elektroniikkaa myyvän Amazonin liikevaihto vuonna 2022 oli Bloombergin mukaan 514 miljardia dollaria. 

Neljäntenä Bloombergin listauksessa Microsoft-ohjelmistoyhtiön perustaja Bill Gates ja yhteisöpalvelu Facebookin perustaja Mark Zuckerberg 6. sijalla. Heidän väliinsä ”vain” miljardin dollarin erolla Facebook-perustajaan nähden sijoittuu Microsoftin entinen toimitusjohtaja Steve Ballmer.

Maailman rikkain nainen on listalla 12. sijalla: ranskalainen Françoise Bettencourt Meyers , joka on L'Orealin edesmenneen pääomistaja Liliane Bettencourtin ainoa tytär ja perijä.

Tässä Bloombergin maailman rikkaimpien ihmisten TOP10:

1. Elon Musk 238 miljardia dollaria

2. Bernard Arnault 179 miljardia dollaria

3. Jeff Bezos 178 miljardia dollaria

4. Bill Gates 140 miljardia dollaria

5. Steve Ballmer 130 miljardia dollaria

6. Mark Zuckerberg 129 miljardia dollaria

7. Larry Page 127 miljardia dollaria

8. Larry Ellison 124 miljardia dollaria

9. Sergey Brin 120 miljardia dollaria

10. Warren Buffett 120 miljardia dollaria

Bloomberg lista kattaa 500 maailman rikkainta henkilöä. Voit katsoa koko listan tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat