Forbes: Maailman rikkaimman miehen varallisuus paisuu käsittämättömästi keskellä koronakriisiä – ylitti nyt kaikkien aikojen haamurajan

Jeff Bezos - Modernin ajan rikkain mies 1:14
Jeff Bezos on nyt modernin ajan rikkain mies.

Maailman rikkaimman ihmisen, verkkokauppajätti Amazonin perustaja Jeff Bezosin, omaisuuden arvo on ylittänyt 200 miljardin dollarin rajapyykin, kertoo talousjulkaisu Forbes.

Jeff Bezos on nyt rikkaampi kuin koskaan, lehti kertoo. Bezos itse asiassa jo modernin historian rikkain henkilö, vaikka inflaation ottaisi mukaan yhtälöön.

Bezosin omaisuuden arvo kohosi eilen 204,6 miljardiin dollariin, kun Amazonin osakkeen arvo nousi kaksi prosenttia keskiviikkona. Bezosin omaisuuden arvo kasvoi päivän aikana 4,9 miljardin dollarin verran, minkä seurauksena Bezos on nyt ensimmäinen yli 200 miljardin dollarin omaisuuden kerännyt superrikas.

Toiseksi rikkain ihminen maailmassa on tällä hetkellä Bill Gates 116,1 miljardilla dollarilla, Forbes kertoo.

Osakkeen arvo nousukiidossa

Vaikka koronavirus on iskenyt rajusti maailmantalouteen, on useiden osakkeiden arvo lähtenyt kovaan kasvuun. Esimerkiksi Amazonin osakkeen arvo on noussut tämän vuoden aikana lähes 80 prosenttia.

Kasvu on ollut niin suurta, että Bezos olisi tällä hetkellä yli tuplasti Gatesia rikkaampi ilman avioeroaan viime vuonna.

Bezosin vaimo MacKenzie Scott sai eron myötä 25 prosenttia Bezosin Amazon-osakkeista. Osakepotin arvo on tällä hetkellä 63 miljardia dollaria, minkä myötä Scott on itsekin maailman 14. rikkain henkilö ja toiseksi rikkain nainen L’Oreal-perijätär Francoise Bettencourt Meyersin jälkeen.

Näin isokenkäiset lahjoittavat ilmastonmuutostalkoissa – verkkokauppa Amazonin johtajaa kiitellään ja parjataan 9:24
Katso myös: Näin isokenkäiset lahjoittavat ilmastonmuutostalkoissa – verkkokauppa Amazonin johtajaa kiitellään ja parjataan.

Lue myös:

    Uusimmat