HBL: Henriksson moittii oman puolueensa ministerin toimintaa – "Ajattelematonta ja väärin"

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist lähetti Paraisten päättäjille aktiivisesti viestejä, joissa hän kyseenalaisti erään ravintolan saaman melurajoituspäätöksen. Bergqvist on itse osakkaana kuolinpesässä, joka omistaa ravintolan kiinteistön.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson moittii puoluetoverinsa, liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvistin toimintaa Hufvudstadsbladetin (HBL) haastattelussa.

Henrikssonin mukaan Bergqvist toimi "ajattelemattomasti ja väärin" lähettäessään Paraisten kunnan virkamiehille sekä päättäjille viestejä, jotka koskivat Bystrand-nimisen ravintolan saamaa melurajoituspäätöstä.

Syksyllä annetulla päätöksellä rajoitettiin musiikin soittamista ravintolan terassilla. Bergqvist on osakkaana kuolinpesässä, joka omistaa ravintolan kiinteistön.

Helsingin Sanomien (HS) torstaina julkaiseman jutun mukaan Bergqvist oli melurajoituspäätöksen jälkeen aktiivisesti yhteydessä Paraisten päättäjiin ja ilmaisi toivovansa, että asiasta voitaisiin vielä keskustella.

HS:n perjantaina julkaisemista sähköpostiviestien katkelmista käy ilmi, että Bergqvist kyseenalaisti voimakkaasti kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunnan tekemän päätöksen.

Bergqvist pahoitteli toimintaansa

Henrikssonin mukaan Bergqvist on toiminut asiassa, jossa hänellä on pelissä omia etujaan, "pohtimatta, miltä se (toiminta) voi näyttää".

Henriksson kertoo HBL:lle keskustelleensa tapauksesta Bergqvistin kanssa ja korostaa, että Bergqvist on pyytänyt anteeksi.

Bergqvist pahoitteli toimintaansa HS:n torstain jutussa ja sanoi, että jälkikäteen on "helppo nähdä", ettei hänen olisi pitänyt ottaa koskaan kehenkään yhteyttä asiassa.

– Se ei ollut viisasta. Se oli minun virheeni, ja olen todella pahoillani, Bergqvist sanoi lehdelle.

HS:n mukaan ministerin toiminta on herättänyt Paraisilla ihmetystä. Bergqvist on entinen Paraisten valtuuston puheenjohtaja, ja hänen eduskunta-avustajansa Gunilla Granberg (r.) toimii tällä hetkellä Paraisten kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Åbo Underrättelser -lehti marraskuussa.

Lue myös:

    Uusimmat