Mainos

Hätäkeskusuudistus tuli odotettua kalliimmaksi

Hätäkeskuslaitos on joutunut tiukalle säästökuurille, vaikka koko järjestelmä ei vielä edes ole valmis. Säästöjä on etsittävä viisi miljoonaa euroa vuodessa, joten väkeä joudutaan vähentämään.

Pohjois-Savon hätäkeskuksesta näkyy maan päälle vain noin kymmenesosa. Varsinainen päivystys toimii maan alle louhitussa 9 000 kuution teräsbunkkerissa. Rakentaminen maksoi viisi miljoonaa euroa. Myöhemmin perustettavien hätäkeskusten rakennussuunnitelmia on pantu uusiksi:

- Alunperin päätös oli se, että kaikki olisivat maan alla, ja nyt on sitten jouduttu ikään kuin nostamaan maan päälle näitä uusimpia keskuksia tai osa niistä, kertoo johtaja Petteri Helisten Pohjois-Savon hätäkeskuksesta.

Tästä huolimatta 15 hätäkeskuksen verkosto on tullut ennakoitua huimasti kalliimmaksi. Kun Helsinkikin on viimeisenä siirtynyt uuteen järjestelmään vuonna 2007, lasketaan budjettivajetta kertyvän 5 miljoonaa euroa vuodessa.

Odotettavissa on myös irtisanomisia. Viiden miljoonan euron vajeen täyttäminen edellyttäisi noin 30 työntekijän vähentämistä. Hätäkeskuksiin haetaan kuitenkin myös lisätuloja tekemällä paloilmoittimet maksullisiksi varasilmoittimien tapaan.

Hätäkeskusuudistuksessa nykyiset erilliset poliisin hälytyskeskukset ja kuntien ylläpitämät aluehälytyskeskukset korvataan viranomaisia yhteisesti palvelevilla hätäkeskuksilla. Tavoitteena on parantaa kansalaisten palveluja ja tehostaa hätäkeskustoimintaa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 23.01.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.