Mainos

Hartwall siirtyy Heinekenille

Heineken ja Carlsberg ostavat yhdessä Scottish-and-Newcastle -panimon. Brittipanimon omistama Hartwall päätyy kaupassa Heinekenille, koska Carlsberg omistaa jo Sinebrychoffin.

Hartwallin panimo siirtyy saksalaisen Heinekenin omistukseen.

Heineken ja tanskalainen Carlsberg ostavat Hartwallin pääomistajan Scottish-and-Newcastlen ja jakavat sen keskenään. Hinta on yli 10 miljardia euroa.

Scottish&Newcastle lämpeni kosijoille pitkän taivuttelun jälkeen, sillä panimokaksikko aloitti yhtiön piirittämisen jo syksyllä.

Rahakas kauppa Hartwallin suvulle

Muun muassa Lapin Kulta -oluesta tunnetulla Hartwallilla on noin 1000 työntekijää, ja yhtiö valmistaa juomia Lahdessa ja Torniossa.

- Tuli tarjous, joka oli osakkeenomistajien edun mukainen. Saatiin se hinta, jota tavoiteltiin, Scottish&Newcastlen hallituksessa istuva Erik Hartwall sanoi.

Scottish&Newcastle osti Hartwallin vuonna 2002. Näitä peruja Hartwallin suku omistaa toistakymmentä prosenttia yhtiöstä, joten suku kuittaa nyt tehdystä kaupasta sievoisen summan.

Kaupassa Hartwall on menossa nimenomaan Heinekenille, koska Carlsberg omistaa entuudestaan Suomen panimomarkkinoiden toisen vahvan pelurin eli Sinebrychoffin. Erik Hartwall arvioi, ettei kaupalla ole merkittäviä vaikutuksia Suomen panimomarkkinoihin.

- Siinä on kaksi vahvaa peluria, joilla on vahvat omistajat takanaan, Hartwall sanoi.

Erityisesti kauppa vahvistaa tanskalaisen Carlsbergin asemia Venäjällä ja hollantilaisen Heinekenin asemia Länsi-Euroopassa. Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Tekemällä tarkan jakosuunnitelman Scottish&Newcastlen bisneksistä Carlsberg ja Heineken ovat pyrkineet varmistamaan, ettei kilpailuviranomasilta tule kaupasta sanomista. Yritykset arvioivat, että kauppa saadaan päätökseen vuoden toisella neljänneksellä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.