Harri Heliövaara turnausvoittoon Ranskassa – näin paljon saa palkintorahoja

Harri Heliövaara ja Henry Patten nousivat huimaan voittoon Ranskan ATP-turnauksen finaalissa ykkössijoitettuja Yuki Bhambria ja Albano Olivettia vastaan.

Suomalaisbritannialainen pari hävisi ensimmäisen erän 3–6, mutta taistelivat upeasti toisessa erässä kuilun partaalta 7–6-voittoon syötönkatkossa. Kolmannen erän Heliövaara ja Patten ottivat nimiinsä 10–8, ja pari pääsi tuulettamaan toista nelinpelin ATP-turnausvoittoaan.

– Annettiin kaikkemme, vastustaja oli yhtä pistettä vaille otteluvoitossa kiinni. Kestettiin paine paremmin ja käännettiin ottelu kotiin, Heliövaara hekumoi STT:lle finaalin jälkeen.

Heliövaara ja Patten olivat runsaan kuukauden mittaisella yhteisellä taipaleellaan voittaneet jo yhden ATP-turnauksen ja kaksi haastajaturnausta.

Voitonjuhlien jälkeen Heliövaara ja Patten siirtävät katseensa ensi viikolla alkaviin Ranskan avoimiin.

– Pariisissa ollaan varmasti yksi kuumimpia tiimejä. En usko, että kukaan haluaa meitä ensimmäisillä kierroksilla kohdata, itsevarma Heliövaara puntaroi.

Palkintorahoja Lyonin nelinpeliturnauksen voittaja saa reilun 30 000 dollarin edestä (noin 28 000 euroa).