Huippuratsastaja käytti hyväkseen kolmea – nuorin uhri 14-vuotias

Espoon käräjäoikeus on tuominnut kenttäratsastuksen moninkertaisen Suomen mestarin, 69-vuotiaan Cajus Aminoffin kolmen vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä.

Kahta uhria käytettiin hyväksi vuosina 2006-2007, yksi joutui uhriksi vuonna 2013.

Oikeuden antaman julkisen selosteen mukaan Aminoff oli ratsastuksen ohjaajana toimiessaan käyttänyt hyväkseen kahta 15-vuotiasta ja yhtä 14-vuotiasta nuorta muun muassa koskettelemalla. Kosketteluun on kuulunut muun muassa halailua, rintojen, vatsan ja alaselän hivelyä sekä suutelua. 

Lisäksi mies oli ollut 14-vuotiaan nuoren kanssa useita kertoja sukupuoliyhteydessä. Tältä osalta oikeus katsoi, että kyse oli törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, koska menettely jatkui kymmenen kuukauden ajan ja sukupuoliyhteyksiä oli lukuisia.

Suurin osa teoista tapahtui harrastustoiminnan yhteydessä ja oikeus katsoi, että uhrit olivat tunteneet ohjaajaansa kohtaan erityistä luottamusta.

Aminoff joutuu korvaamaan asianomistajille vahingonkorvauksia kärsimyksestä ja psyykkisen tilan häiriintymisestä 41 000 euroa.

Juttua muokattu kello 13.34. Lisätty tuomitun nimi.

Lue myös:

    Uusimmat