Harrasta tahallasi seksiä ilman orgasmia – tässä ohje karezza-tyyliin

Orgasmi ei enää ole pakollinen osa seksiä: karezza-tekniikan päämäärä on orgasmiton yhdessäolo.

Seksioppaat ja ohjekirjat pursuilevat erilaisia konsteja orgasmin saavuttamiseksi. Orgasmi kuitenkaan ole enää seksin pääasia: nyt tärkeintä on löytää uudelleen intiimi läheisyys ja tehdä seksistä lämmin, hekumallinen kokemus, kertoo Daily Mail.

Yhä useammat parit ovat langenneet karezza-seksivillitykseen. Karezza-termi juontuu italialaisesta hellittelyä tarkoittavasta sanasta, ja siinä parin tarkoitus on olla yhdessä saamatta orgasmia. Näin seksissä on kyse kiintymyksestä ja sitoutumisesta.

Karezza-termin keksi tohtori Alice Bunker Stockham jo 1800-luvulla, ja nyt orgasmittomasta seksistä haetaan apua suhteen hoitamiseen, erektiohäiriöihin ja muihin seksuaalisiin ongelmiin. Terapeutti DebFeintech suosittelee metodia paitsi rakoilevan suhteen korjaamiseksi, myös tuoreille aviopareille.

– Pyydän heitä kokeilemaan tätä noin kuukauden ajan. He heräävät aamuisin vailla ajatustakaan genitaalialueen stimuloimisesta: he halailevat, pitelevät toisiaan, hengittävät, katsovat toisiaan silmiin, saavuttavat flow-tilan. Se on hyvin tietoista, Feintech kuvaa.

Tutkimusten mukaan orgasmin aikana 80 eri aivoaluetta saavuttaa maksimaalisen aktiviteettitason. Tämä voi johtaa mielihyväkokemuksen laimenemiseen ja epäterveisiin himoihin. Ainoastaan epilepsiakohtaus vaikuttaa aivoihin yhtä laajasti kuin orgasmi!

Näin teet sen!

Miten karezza-seksi sitten toimii? Tärkeintä on pyrkiä kumppanin hellittelyyn ja hyvään oloon niin, ettei seksuaalinen mielihyvä ole yhdessäolon pääasia.

– Hymyile kumppanillesi. Säilytä katsekontakti.

– Katsele kumppanisi silmiin. Älä vain vilkuile, vaan pidä katsekontakti pitkään.

– Hengitä samaan tahtiin kumppanisi kanssa.

– Syleile ja pitele kumppanisi ylävartaloa ja päätä. Voitte myös keinua sylikkäin.

– Pitele kumppania sylissäsi esimerkiksi lusikka-asennossa. Maatkaa näin ainakin 20 minuuttia.

– Ilmaise mielihyväsi sanattomin äännähdyksin.

– Hivele, halaa ja hiero kumppaniasi. Tähtää mukavuuteen: et halua häneltä mitään.

– Makaa korva kumppanisi rintakehää vasten. Kuuntele hänen sydämensä lyöntejä. Jatka useita minuutteja.

– Koskettele tai imeskele kumppanin rintoja ja nännejä.

– Aseta kätesi kumppanin intiimialueille. Pyri rentouteen ja hyvään oloon: et halua kumppaniltasi mitään.

– Tehkää aikaa yhteiselle oleskelulle sängyssä. Toinen kumppani voi yhteisen ajan jälkeen palata esimerkiksi työpöydän ääreen – tärkeintä on, että yhteistä aikaa löytyy.


Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat