Harkitsetko kauneusleikkausta? Ota nämä seikat huomioon

Täysin uusi tilanne leikkaussalissa kirurgin veitsen alla omasta tahdosta vaatii taustatyötä.

Kauneusleikkausta harkitsevan on syytä suhtautua toimenpiteeseen vakavasti. Leikkauksessa on aina riskinsä ja tilannetta on hyvä punnita jo etukäteen kaiken varalle.

Health.com-sivusto listasi yhteen kysymykset, jotka on syytä esittää ennen kuin tekee lopullisen ratkaisun kauneusleikkaukseen menemisestä.

Kuinka usein lääkäri on tehnyt saman leikkauksen?

Leikkauksen suorittajalta on hyvä kysyä suoraan kokemuksesta. Operaation onnistumisen todennäköisyys on suurempi, jos kirurgi on vanha konkari. Myös oikea kirurgi voi löytyä juuri esittämällä kysymyksen koskien kokemusta vastaavista leikkauksista.

Mitkä ovat toimenpiteen todelliset riskit?

Leikkauksessa on aina riskinsä. Leikkaus voi epäonnistua ja potilaan henki voi joutua vaaraan. On hyvä ottaa avoimesti puheeksi jo etukäteen se, minkälaisia komplikaatioita leikkauksesta voi aiheutua, jos lääkäri ei itse ota asiaa puheeksi. Tuleviin ongelmatilanteisiin on usein helpompi suhtautua, jos on jo etukäteen saanut tarkkaa tietoa riskeistä.

Samalla on hyvä punnita mielessään leikkauksen hyviä ja huonoja puolia. Leikkauksesta voi hyvillä mielin kieltäytyä vielä aivan viime metreilläkin.

Missä leikkaus suoritetaan?

Nykyään kauneusleikkauksiin hakeudutaan enenevissä määrin ulkomaille. On hyvä miettiä pitkään sitä, mikä olisi paras paikka leikkauksen suorittamiseen.

On hyvä miettiä ensinnäkin sitä, että onko valmis matkaamaan yksin takaisin kotiin toipilaana. Lisäksi on otettava huomioon se, että kielimuuri saattaa aiheuttaa vaikeuksia käytännössä, kun kukaan paikalla ei välttämättä osaa omaa äidinkieltä. Tärkeä kysymys on myös se, että voiko paikallisen ammattitaidon tasoon varmasti luottaa.

Mitä leikkaukseen kuuluu?

Leikkauksen jälkeen saattaa olla syytä jäädä esimerkiksi sairaalaan yöksi. On hyvä selvittää jo etukäteen, millä tavoin paikan päällä toimitaan, mikäli tarve yöpymiseen syntyy.

MTV3/Helmi

Lähde: Health.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja