Mainos

Harkimo HIFK:n hallihankkeesta: Synnyttää verisen kilpailun

Hartwall-areenan rakennuttaneen liikemies Harry "Hjallis" Harkimon mukaan HIFK:n kaavaileman Helsinki Garden -hallihankkeen tarpeellisuuden arvioivat rahoittajat.

Helsingin IFK tiedotti valtavasta hallihankkeestaan eilen. Suunnitelmien mukaan Helsinkiin, Mäntymäen kentälle kaavailtuun halliin tulisi urheiluareenan lisäksi muun muassa hotelli ja kauppoja.

Harkimo kommentoi jättihanketta Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelmassa tänään aamulla.

– Se mikä unohtui tuossa sanoa, on että alan tekemään teidän kilpailevaa ohjelmaa Hjalliksen kanssa. Siitä puhuisin mieluummin, kuin jostain kilpailevasta hallihankkeesta, josta ei ole annettu yhtään niin paljon tietoja, että siitä pystyisi jonkin arvion antamaan, Harkimo sanaili.

"Kaupungin kanssa ei ole näköjään kauheasti puhuttu"

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen toppuutteli hallihanketta Helsingin Sanomissa todeten hankkeen olevan" yksi idea, mutta kovin kaukana siitä, että se olisi lähdössä toteutumaan".

– Piirustukset on tehty ja se on siinä. Näköjään Helsingin kaupungin kanssa ei ole kauheasti puhuttu eikä ole rahoituslaskelmia. Minun on kauhean vaikea arvioida sitä. Meillä on oma bisnes ja pitkäaikaisia sopimuksia. Ei se muuta meidän toimintaa.

Harkimon mukaan rahoittajat tekevät päätöksen siitä, mahtuuko Helsinkiin kaksi suurta, uudenaikaista monitoimihallia. Hallin hinnaksi on arvioitu jopa 400 miljoonaa euroa. Rahoitus on tarkoitus kerätä yksityisiltä tahoilta.

– Jos rahoittajat ovat sitä mieltä, että rahoittavat, niin sitten mahtuu. Jos eivät rahoita, niin sitten ei mahdu. Minä en pysty sitä arvioimaan. Totta kai se synnyttää verisen kilpailun. En usko, että se on kummallekaan hallille hyväksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.