Harjunpää-kirjoista uusi C More -alkuperäissarja – pääosissa Olli Rahkonen ja Olga Temonen

Matti Yrjänä Joensuun suosituista Harjunpää-dekkarikirjoista tehdään uusi C More -alkuperäissarja.

C More -alkuperäissarjavalikoima saa vuodelle 2022 lisäyksen Harjunpää-rikosdraamasarjasta. Matti Yrjänä Joensuun suosittuihin Harjunpää-klassikkodekkareihin pohjautuvassa uutuussarjassa kesäinen Helsinki näyttäytyy murharyhmän tutkijoiden Timo Harjunpään ja Onerva Nykäsen kautta erilaisin silmin, kun ihmiset eivät ole turvassa kaduilla tai edes kodeissaan.

Rankkojen rikosten keskellä on vaikea olla tuntematta jatkuvaa huolta omasta perheestään ja pelkäämättä otteen lipsumista omista lapsista. Kahdeksanosaisen C More -alkuperäissarjan pohjana ovat Joensuun kirjat Ahdistelija, Poliisin poika, Kiusantekijät ja Rautahuone

Rikosten psykologiseen puoleen ja tarinoihin niiden taustalla vahvasti pureutuvan sarjan on käsikirjoittanut ja tuonut nykypäivään Harri Virtanen, jonka aikaisempiin töihin lukeutuvat muun muassa Karppi ja Kylmäverisesti sinun.

– Joensuun kirjojen yhteiskunnallisuus puhutteli minua, samoin hänen inhimillinen asenteensa kaikkein surkeimpiin ja raaimpiin tekoihin ajautuneita ihmisiä kohtaan, kuvailee Virtanen sarjan kirjoitusprosessia. 

Sarjassa ylikonstaapeli Timo Harjunpään roolin tekee Tom of Finland -musikaalista ja Fingerpori-elokuvasta tunnettu Olli Rahkonenja hänen työparinaan aloittavana Onerva Nykäsenä nähdään Aika jonka sain -elokuvan tähti Olga Temonen. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Jutta Järvinen, Sanna Saarijärvi, Robin Svartström, Alma Pöysti ja Emilia Neuvonen

Harjunpää-sarjan kuvaukset on saatu käyntiin viime viikolla Helsingissä ja ne jatkuvat elokuulle saakka. Sarjan tuottaa C Morelle ja MTV:lle ITV Studios Finland vastaavina tuottajinaan Maria Kangas ja Pete Paavolainen. Ohjauksesta vastaa Matti Kinnunen (Rahti, Miss Farkku-Suomi) Hanna Bergholmin (Pahanhautoja) ohjatessa sarjan kaksi viimeistä jaksoa.

Harjunpää-draamasarja julkaistaan C More -suoratoistopalvelussa vuonna 2022. Harjunpää on C More -alkuperäissarja. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja