Hanno Möttölältä yllättävä paljastus urheilutaustastaan, äidin kanssa koettu takaisku vesitti uuden lajivaltauksen – "Olisi varmaan joutunut ompelemaan ylipitkän asun"

13:57
Hanno Möttölä oli Viiden jälkeen -ohjelman vieraana.

Suomalaislegenda Hanno Möttölän leipälajiksi valikoitui lopulta koripallo, vaikka hän harrastikin nuorena monia eri lajeja. Möttölä oli lähellä jopa aloittaa mäkihypyn, mutta pieni takaisku jätti idean taka-alalle.

Möttölä on kiistatta suuri suomalainen koripallolegenda. Ensimmäisenä suomalaisena NBA:ssa pelannut Möttölän tie koripallomaailman huipulle on pitkän työn tulos. Vielä nuorena Möttölän harrastuksiin kuului useita eri lajeja.

Möttölä pelasi jalkapallomaalivahtina 12 vuoden ikäiseksi asti. Tätä nykyä Susijengin valmennustiimissä operoiva Möttölä oli myös lähellä astua mäkihypyn ihmeelliseen maailmaan, mutta pieni takaisku sai lajin unohtumaan.

– Kerran olimme äidin kanssa bussipysäkillä menossa Herttoniemeen mäkihyppyharjoituksiin. Siinä olisi joutunut varmaan ompelemaan ylipitkän asun. Myöhästyimme bussista ja se jotenkin jäi, Möttölä kertoo Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Vaikka Möttölä ei lopulta koskaan päätynytkään suomalaisen perinnelajin pariin, on sillä silti ollut paikka Möttölän lapsuuden sydämessä.

– Se kuvastaa sitä, kuinka suuri rooli mäkihypyllä oli Suomessa, ja kuinka Keski-Euroopan mäkiviikko pelasti pikkupojan joulun jälkeen. Kun tajusi, että joulu on ohi, niin kohta alkaa jo mäkiviikko, Möttölä muistelee lapsuuttaan. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja