Hanna-Maria Seppälä: Rahat olivat tosi tiukassa

Uimari Hanna-Maria Seppälä muistelee MTV3.fille, miten penniä venytettiin hänen uransa alkuaikoina.

Uimari Hanna-Maria Seppälä, 28, on ensimmäinen suomalainen nainen, joka voitti uinnin maailmanmestaruuden. Tämä tapahtui Barcelonan MM-kisoissa vuonna 2003. Tuohon pisteeseen päätyminen vaati nuorelta Hanna-Marialta paljon treeniä, eikä huippu-urheilijan uran luominen ole edullista. Aamulla MTV3:n Huomenta Suomen lähetyksessä vieraillut Seppälä muistelikin lapsuutta ja perheen rahatilannetta sekä kertoi aiheesta lisää lähetyksen jälkeen.

– Rahat olivat tosi tiukassa. Ei sitä lapsena tajunnut, mutta jälkeenpäin sitä on tullut mietittyä. Sain veljien kanssa aamupuurosta taistella, että sitä jäi kaikille ja jos joskus sai aamulla muroja, se oli luksusta, Hanna-Maria muistelee MTV3.fille lähetyksen jälkeen.

Konkreettisesti pieni budjetti näkyi myös siinä, että uusien tyttömäisten treeniasujen sijaan Hanna-Maria viihtyi usein veljiensä vanhoissa vaatteissa.

– Elämä ei ollut mitään pröystäilyä, mutta olin siihen hyvin tyytyväinen. Kun sai jotain uutta, niin sitä osasi arvostaa enemmän. Nykyaikana, kun miettii esimerkiksi yh-äitejä, niin eihän heillä välttämättä ole laittaa rahaa lasten kallisiin urheiluharrastuksiin.

Seppälä toivoo nuorten urheilijoiden saavan taloudellista apua uralleen. Hanna-Maria toimiikin menestysenkelinä Aim Higher -ohjelman kautta, joka pyrkii kehittämään nuorten sponsorointimarkkinoita. Seppälä kertoo olevansa kiitollinen muun muassa oman kylän sponsoreille sekä vanhemmilleen. Ilman heidän apua ei suomalaisuimarin upeaa uraa olisi luotu.

– Vanhempien kanssa on tullut puhuttua lapsuudesta ja uran alkuajoista. Nyt haluan puolestani kiittää heitä tuesta auttamalla esimerkiksi siivoamisessa ja käymällä kaupassa, Seppälä kertoo.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat