Hangon mystinen luulöytö tehtiin talossa lähellä kaupungin keskustaa – ”Harvinainen tapaus – ei ole minun kohdallani tullut ennen vastaan”

Hangossa remontoitavan talon lattiarakenteista on löydetty ihmisen luita. Poliisi ei vielä arvioi sitä, epäilläänkö tapaukseen liittyvän rikosta.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mats Sjöholm kertoo, että luulöytö tehtiin omakotitalossa, joka sijaitsee kaupungin keskustan liepeillä. Tarkempaa paikkaa hän ei paljasta.

– Se on keskustan alueella, joskaan ei ihan ytimessä. Joku hankolainen sanoisi, ettei tuo ole keskustassa, mutta muualta katsottuna arvioisin, että keskustaa se on.

Sjöholmin mukaan on toistaiseksi epäselvää, millaisessa käytössä talo on ollut.

– Se ei ole ollut autio, mutta ei ole täysin selvää, missä käytössä se on ollut.

– En osaa ottaa kantaa siihen, onko siinä asuttu ympäri vuoden vai osa vuodesta.

Poliisi vaikenee luiden määrästä

Poliisi ei toistaiseksi kommentoi sitä, millaisia luita lattian alta löydettiin tai kuinka paljon – saati sitä, onko kyseessä useamman kuin yhden ihmisen luut. Poliisi ei myöskään arvioi vielä sitä, uskotaanko tapaukseen liittyvän rikosta.

– Luiden määrään tai laatuun en ole halunnut ottaa vielä kantaa. Mielellään näkisin sitä ennen, että meillä on faktaa ja jotain varmaa sanottavaksi.

Sjöholmin mukaan löydön teki taloa remontoimassa ollut työntekijä.

– Lattiaa oli purettu ja sen alta oli tyhjennetty materiaaleja. Sieltä ne olivat tulleet vastaan.

Sjöholm kuvailee löydöstä harvinaiseksi.

– Ei ole minun kohdallani ainakaan tullut vastaavaa vastaan.  

Lue myös:

    Uusimmat