Hamstraus kannatti: Laatikkoon unohtunut koskematon Nintendo-pelikonsoli myytiin 560 000 euron huippuhintaan

Nintendo-pelikonsoli vuodelta 1986 huutokaupattiin avaamattomana alkuperäispakkauksessaan täräyttävään yli puolen miljoonan euron hintaan.

Avaamattomana muoveissa yli 30 vuotta ollut 8-bittisen Nintendon eli Nes-konsolin Super Mario Bros. -pelikasetti myytiin viime viikolla huutokaupassa ennätysmäiseen 660 000 dollarin hintaan. Euroiksi käännettynä summa tekee noin 560 000 euroa.

Pelikasetti oli ostettu joululahjaksi vuonna 1986, mutta oli jäänyt avaamattomana laatikon pohjalle, kunnes se vähän aikaa sitten ilmestyi Heritage Auctions -huutokaupan sivuille huudettavaksi.

Pelistä kilpaili 13 huutajaa, ja yhteensä 36 huudon jälkeen hinnaksi tuli lopulta 660 000 dollaria, josta myyjä sai 550 000 dollaria ja huutokauppa otti itselleen 110 000 dollarin siivun, kertoo Ars Technica.

Kyseessä on yksi varhaisimpia Super Mario Bros. -pelin painoksia, mutta ei kuitenkaan vanhin.

Vanhimmat Yhdysvalloissa myydyt pelikasetit olivat vain pienellä tarralla sinetöidyssä pahvipaketissa. Nyt huutokaupattu versio oli kutistemuoviin pakatussa pahvikotelossa ja edustaa vuonna 1986 vain vähän aikaa myytyä erää.

Avaamattomana muoveissa ollut paketti oli kunnoltaan A+-luokkaa, eli poikkeuksellisen hyväkuntoinen.

660 000 dollarin hinta on herättänyt laajasti huomiota. Aiempaa ennätystä piti hallussaan Super Mario Bros. 3 -pelin harvinainen versio, joka myytiin viime marraskuussa 156 000 dollarilla.

Vuosi sitten puolestaan huutokaupattiin tiettävästi ainoa säilynyt prototyyppi Nintendo Playstation -konsolista, jota ei koskaan julkaistu. Tuo äärimmäisen harvinainen ja videopelihistorian kannalta tärkeä kohde myytiin 380 000 dollarilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja