Hämmästyneitä katseita ja ilkeitä kommentteja: Ylipainoinen valokuvaaja tallensi ihmisten suhtautumisen itseensä

Et voi kontrolloida toisten ihmisten asenteita, mutta voit päättää, mitä ajattelet itsestäsi, valokuvaaja kommentoi paljon kritisoitua valokuvausprojektiaan. 

Maailma on täynnä erilaisia ja erikokoisia ihmisiä, mutta kaikki eivät suhtaudu toisiin yhtä suvaitsevaisesti. Tämän sai kokea myös valokuvaaja Haley Morris-Cafiero, joka matkusti ympäri maailmaa uusinta valokuvaprojektiaan varten.

Hän tallensi kameraansa ihmisten katseita ja reaktioita, joita isokokoinen naiskuvaaja sai kadulla liikkuessaan. Kantaaottavat valokuvat ovat saaneet paljon kritiikkiä niin puolesta kuin vastaan. 

Kriittiset kommentit tallennettu myös kirjaan

Taitava valokuvaaja onnistui ihmisten aitojen katseiden tallentamisessa salakameran avulla. Hän asetti kameransa piiloon vilkkaaseen paikkaan, kuten kävelykadulle, liikennevaloihin ja uimarannalle.

– On huvittavaa, että ihmiset tuhlaavat aikaansa kritisoidakseen sitä, miltä näytän, Haley kommentoi projektiaan. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kuvaaja kertoo kokeneensa projektin aikana myös turhauttavia hetkiä, sillä valokuviin eivät tallentuneet ihmisten ilkeän kommentit, joita hän sai kadulla liikkuessaan

Valokuvaaja haluaa kuviensa avulla mahdollisimman monen ihmisen ymmärtävän, että heidän reaktioillaan on merkitystä toisille ihmisille. Kuvaaja on julkaissut myös valokuvista koostetun teoksen nimeltä ”Watchers” eli "Katselijat", joka haluaa ottaa kantaa ennen kaikkea ihmisten suvaitsevaisuuteen.

"He kääntyivät kritisoimaan minua" 

Haleyn mukaan et voi ikinä tietää, mitä ihmiset ajattelevat katsoessaan sinua. Eniten häntä kuitenkin yllättivät kriittiset kommentit, joita hän sai kuvien julkaisemisen jälkeen.

– Rehellisesti sanottuna yllätyin, että ihmiset hyökkäsivät kimppuuni. Luulin, että he olisivat kritisoineet kuviani, mutta he kääntyivätkin kritisoimaan minua.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Mutta aivan kaikki kommentit eivät olleet negatiivisia. Osa palautteenantajista kertoi kuvien olleen inspiroivia ja auttaneen heitä suhtautumaan kehoonsa vähemmän kriittisesti.

Kuvaaja kertoo olevansa kiitollinen siitä, että pystyy auttamaan edes osaa ihmisistä kuviensa avulla. Hän kehottaakin kaikkia ihmisiä olemaan murehtimatta sitä, miltä he näyttävät, sillä toisten ihmisten asenteita ei voi kontrolloida.

– Voit päättää, mitä ajattelet itsestäsi ja olla ylpeä siitä kuka olet, Haley tiivistää.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Sekä negatiiviset että positiiviset kommentit on tallennettu myös Watchers-kirjan sivuille niihin liittyvien kuvien alapuolelle. 

Lähde: Cosmopolitan

Miksi ei saa kiusata? Suomalaislapset kertovat videolla:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja