Hamiltonin saama Sennan kypärä oli sittenkin jäljennös

Lewis Hamiltonille uran 65. paalupaikasta ojennettu Ayrton Sennan ajokypärä on osoittautunut aiemmin kerrotusta poiketen sittenkin jäljennökseksi. Oikea lahja toimitetaan Hamiltonille vasta kotona Monacossa.

Sennan perhe lahjoitti Hamiltonille F1-legendan kypärän, kun tämä nousi brasilialaisen rinnalle kaikkien aikojen toiseksi eniten paalupaikkoja saavuttaneena kuskina.

Heti aika-ajojen jälkeen NBC:n toimittaja Will Buxton otti Hamiltonin sivuun radan varren kuskihaastattelusta ja esitteli lahjan aitona kisassa käytettynä kypäränä. Myöhemmin kävi kuitenkin ilmi, että kyse oli vuoden 1987 kypärän jäljennöksestä.

Aito kypärä oli odottamassa Hamiltonin 65. paalupaikkaa jo kaksi viikkoa sitten Monacon GP:ssä, mutta tuolloin britin aika-ajot menivät täydellisesti pieleen. Sennan perhe ei kuitenkaan lähettänyt kypärää Hamiltonille Kanadaan. Buxton kertoi syyn Twitterissä.

– Matkustamisen ja vakuutusten takia. Jos olen ymmärtänyt oikein, aito kypärä on Monacossa ja toimitetaan hänelle, kun hän palaa kotiin. Sennan ensimmäinen Monacon voitto, Buxton kertoi kypärän tarinasta.

Lue myös:

    Uusimmat