Hamiltonin Japanin GP:n ajo taas tuomariston syyniin

Formula ykkösten MM-sarjaa johtavan Lewis Hamiltonin viime viikonvaihteen Japanin GP:n ajo on pantu F1-sarjan tuomariston syyniin.

Mark Webber sanoo Japanin GP:n voittaneen Hamiltonin hidastaneen liian rajusti toisen turva-autojakson aikana, mikä johti Webberin mielestä siihen, että Sebastien Vettel osui hänen ajokkiinsa perään.

Hamilton oli tuolloin kisan kärjessä, Webber hänen perässään ja Vettel kolmantena Webberin jälkeen. Japanin GP:n kisatuomaristo tutki tapahtumaa jo sunnuntai-iltana, mutta totesi Vettelin syylliseksi kolariin.

Hamiltonin äkkinäinen jarrutus ei näkynyt varsinaisessa kisakuvassa, mutta Internetissä levinneessä videossa, joka on kuvattu katsomosta, näkyy selvästi, että Hamiltonin kova jarrutus vaikutti Vettelin ja Webberin kolariin. Kärkipaikalla ajanut Hamilton nousi turva-auton rinnalle ja jarrutti sen jälkeen äkillisesti. Koska toisena ajanut Webber ei sääntöjen mukaan voinut ohittaa Hamiltonia, piti myös hänen jarruttaa voimakkaasti. Tämän johdosta kolmantena ajanut Vettel törmäsi Webberin perään. Vettel sai kolarista rangaistuksen, joka pudottaa hänen lähtöruutuaan Kiinan GP:ssä 10 pykälällä. Hamiltonia uhkaa samanlainen rangaistus, sillä hän rikkoi sääntöä, joka määrää pitämään viiden auton mitan verran välimatkaa turva-autoon.

Kansainvälinen autoliitto FIA vahvisti uutistoimisto Reutersille, että tuomaristo on saanut tapahtumasta uutta aineistoa ja siitä tutkitaan Shangaissa viikonvaihteessa ajettavan Kiinan GP:n yhteydessä. Hamiltonin on arveltu joutuvan tuomariston eteen perjantaina.

McLarenilla kisaava Hamilton voi varmistaa Kiinassa kuljettajien MM-tittelin, jos Japanin GP:n jälkeinen pistetilanne ei muutu. Hän johtaa MM-sarjaa 12 pisteellä ennen tallitoveriaan Fernando Alonsoa, kun kaudesta on ajamatta kaksi GP-kilpailua.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat