Hamilton seurasi Bottaksen nousua tv-ruudulta – juhli ohitusta autossaan

Lewis Hamilton riemuitsi jo kesken Britannian F1-kisan tallikaverinsa Valtteri Bottaksen noususta Ferrarien ohi palkintopallille.

Bottas onnistui auttamaan Mercedeksen lisäksi myös tallikaveri Hamiltonia, kun hän kiri yhdeksännestä ruudusta maaliin toisena. Rengasrikon kärsinyt Ferrari-kuski Sebastian Vettel jäi seitsemänneksi ja johtaa Hamiltonia MM-sarjan kärjessä enää yhdellä pisteellä.

Hamilton karkasi tavoittamattomiin heti lähdön jälkeen, joten britillä oli aikaa suojella renkaitaan sekä jännittää Bottaksen taistelua erityisesti Vetteliä vastaan.

– Pystyin näkemään Valtterin kisaa tv-ruuduilta joissain kohdissa rataa, Hamilton kertoi kisan jälkeen.

– Katselin jatkuvasti, missä Vettel oli ja toivoin, että Valtteri ottaa hänet kiinni. Sitten näin sen taistelun ja olin ihan, että ”yes!”. Olin superonnellinen, kun hän pääsi ohi. Ajattelin vain, että tämä kelpaa meille – ennen kaikkea tiimin kannalta, mutta se oli mahtavaa myös tuloksen takia.

Tässä vaiheessa Bottas oli vielä kolmantena, mutta Kimi Räikkösen renkaan hajoaminen nosti Mercedeksen kaksoisvoittoon. Lopputulos käynnisti villit voitonjuhlat varikolla.

– En kuitenkaan olisi voinut uskoa, että hänellä (Räikkösellä) tulisi ongelmia lopussa, Hamilton viittasi.

– Kimi ajoi mahtavan kisan ja oli erittäin nopea. Minusta on mahtavaa, että meillä tällainen jatkuva taistelu punaisten autojen kanssa, hän iloitsi.

Lue myös:

    Uusimmat