Haluatko saavuttaa enemmän ensi vuonna? Näin löydät oikean uudenvuodenlupauksesi!

Haluatko aloittaa uuden luvun elämässäsi vuoden vaihtuessa? Tärkeintä on tehdä lista asioista, joihin haluat muutoksen. Kun tavoitteet on kirjattu ylös, ne on helpompi pitää mielessä kuukausien vieriessä eteenpäin.

Nämä asiat ovat hyvin elämässäni

Ota kynä ja pala paperia. Kirjaa ylös kaikki ne asiat, jotka ovat hyvin elämässäsi. Näin huomaat myös iloiset ja tyydyttävät asiat elämässäsi, etkä jää murehtimaan pelkästään ikäviä asioita. Tavoitteena on, että positiiviset asiat voittavat listassasi.

Mieti esimerkiksi:

Oletko tyytyväinen ihmissuhteisiisi? Onko sinulla mieluinen työpaikka ja koulutus? Oletko hyvässä kunnossa fyysisesti ja henkisesti?

Näihin asioihin en ole tyytyväinen

Tee seuraavaksi lista asioista, joiden haluat parantuvan elämässäsi. Mieti, mitkä asiat häiritsevät sinua, ja mihin ehdottomasti kaipaat muutosta.

Mieti esimerkiksi:

Oletko syönyt epäterveellisesti? Oletko tehnyt liikaa ylitöitä? Oletko joutunut jättämään harrastuksesi? Oletko huolehtinut itsestäsi riittävän hyvin?

Näihin asioihin tulee nyt muutos

Tee kolmanneksi lista tavoitteistasi. Ole tarkka ja yksityiskohtainen. Ole realistinen tavoitteissasi, ja aseta ne tärkeysjärjestykseen.

Vuosi on lyhyt aika tehdä monia suuria muutoksia elämässä, joten priorisointi on tärkeää. Mieti, mitä todella olet valmis tekemään seuraavien kuukausien aikana saavuttaaksesi tavoitteesi, ja tee lista vaiheista, joita sinun täytyy käydä läpi tavoitteidesi saavuttamiseksi.

Mieti esimerkiksi:

Miten ja missä ajassa aiot saavuttaa tavoitteesi? Mitä sinun on ensin tehtävä? Entä seuraavaksi? Ketkä tai mitkä asiat voivat auttaa sinua tavoitteidesi saavuttamisessa?

Avun pyytäminen on aina suositeltavaa, jos sinusta tuntuu, ettet pysty saavuttamaan tavoitteitasi yksin. Tulet huomaamaan, että jo yhdenkin asian muuttaminen antaa sinulle valtavasti uutta energiaa.

(MTV3)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja