Haluatko paremmaksi kännykkäkuvaajaksi? Unohda lisävälineet ja turhat sovellukset!

Paras kamera on se, mikä sinulla on mukanasi. Muista nämä vinkit niin onnistut ottamaan puhelimellasi laadukkaita kuvia.

1. Pidä linssi puhtaana

Pöly ja lika tarttuu linssiin, kun kuljetat puhelinta mukanasi takin taskussa tai laukun pohjalla. Pyyhi linssi säännöllisesti niin vältät sumeat kuvat.

2. Tulita kuvia

Varsinkin liikkuvasta kohteesta otettavat kuvat ovat usein tuurista kiinni. Varmistaaksesi ainakin yhden hyvän otoksen, paina laukaisijaa pohjassa pitkään. Sarjakuvaustilassa kamera ottaa useamman kuvan ja voit valita niistä parhaan.

3. Mustaa valkoisella

Vaikka kuvaisit värikuvia, kokeile muuttaa matalassa valossa otetut kuvat mustavalkoisiksi. Saatat yllättyä, miten paljon puhuttelevamman lopputuloksen saat aikaan.

4. Ota kuva takakameralla aina kun mahdollista

Selfie-kuvia on helpompi napsia puhelimen etupuolella olevalla kameralla, mutta takakamera ottaa kuvat korkeammalla resoluutiolla, joten lopputulos näyttää paremmalta.

5. Varo salamaa

Kun ulkona on pimeää päivälläkin, on helppo turvautua salaman tarjoamaan lisävaloon myös useissa kuvaustilanteissa. Se ei kuitenkaan kannata. Ei varsinkaan silloin, kun otat kuvia ruoasta.

6. Ota askel lähemmäksi

Sen sijaan, että käyttäisit zoomia, kävele lähemmäs kuvauskohdettasi tai rajaa kuva, kun olet ottanut sen.

7. Lisää valoa

Käytä hyväksi puhelimen kuvanmuokkaustoimintoja, muuta kylläisyyttä ja valoisuutta ennen kuin lisäät muita filttereitä.

3. Kolmanneksen sääntö

Hassun niminen ohje tekee kuvista oikeita taideteoksia. Mene asetuksiin, valitse kuvat ja kamera ja napsauta ruudukko päälle. Sen avulla voit sommitella kuvasi. 

Lähteet: Buzzfeed

***


 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja