Haluatko hifistellä pururadalla? Kokeilimme kuntoilijan älylaseja

Oletko aktiivinen kuntoilija ja käytät treenien seurantaan sykemittaria? Tutustuimme Barcelonan mobiilimessuilla älylaseihin, jotka välittävät tärkeät treenitiedot suoraan silmien verkkokalvoille.

Recon Jet -lasit heijastavat oikeaan linssin alalaitaan tiedot muun muassa taitetusta matkasta, sykkeestä ja treenin aikaisesta korkeuserosta. Laseissa on sisäänrakennettu gps, korkeusanturi, magnetometri ja gyroskooppi. Lisää tietoa laseihin voi heijastaa liittämällä niihin älypuhelimen bluetooth-yhteydellä. Tällöin käyttäjä saa laseihin tiedot saapuneista puheluista ja viesteistä sekä sosiaalisen median päivityksistä.

Varsinainen äly on kätketty lasien oikeaan reunaan kiinnitetyssä moduulissa, jossa on myös kamera. Se ottaa ja tallentaa kuvan tuplanapautuksella. Etsimenä toimii sama näyttö, johon heijastetaan treenitiedot.

Lasit voi liittää ANT+ -yhteensopivaan sykesensoriin, jolloin käyttäjä saa näyätölle reaaliaikaisen sykkeen. Recon Jetin käyttöaikaa voi pidentää vaihtamalla akun itse.

Kokeilumme perusteella lasit istuvat päähän kohtuullisesti, mutta arvoitukseksi jäi miten Recon Jet pysyy päässä kovassa juoksuvauhdissa. Oikeaan linssiin heijastettava kuva on tarkka ja näytön seuraaminen käytön aikana on vaivatonta. Eri asia on, miten paljon puhelimesta tulevat ilmoitukset häiritsevät menoa esimerkiksi pyöräilyn aikana.

Lasien hinta Recon Jetin verkkokaupassa on 499 dollaria eli vajaat 500 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat