Halstrattu ahven
- 600 g ahvenfileitä
- suolaa
- pippuria
Poista fileistä ruodot. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele suolaa pannulle. Halstraa fileet tulikuumalla pannulla ilman rasvaa.
Sitruuna-perunaterriini
- 500 g perunaa
- 100 g voita
- 1 sitruunan mehu ja kuori
- suolaa
Keitä perunat ja kuori. Muussaa perunat puuhaarukalla. Raasta joukkoon sitruunan kuorta. Lisää joukkoon ruskistettu voi ja sitruunan mehu. Mausta suolalla. Raasta yksi peruna ja paista kaksi ohutta röstiä. Aseta röstit foliolle. Lisää muusi päälle ja kääri tiukalle rullalle.
Wasabi-voikastike
- 2-3 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 rkl kuohukermaa
- 2 salottisipulia
- 100-150 g suolatonta voita
- valkopippuria myllystä
- ripaus cayennenpippuria
- suolaa
- 2-3 tl wasabitahnaa
Silppua salottisipuli. Keitä hiljalleen kattilassa valkoviinissä kunnes sipuli on pehmennyt ja viini on kiehunut lähes kokonaan pois. Poista sipulit. Lisää kerma ja keitä kastiketta kokoon hetki. Ota kattila pois liedeltä ja lisää voi pieninä nokareina
koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää wasabi. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Siivilöi kastike.
Paistetut tatit ja sokeriherneet
- 100 g sokeriherneitä
- 100 g tattia
- 2-3 rkl voita
- suolaa
- mustapippuria
Pilko sokeriherneet. Paista voissa tatit. Lisää sokeriherneet. Lisää voi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Vihreä salaatti ja balsamico-kastike
- erilaisia salaatin lehtiä
- ½ kurkku
- kastke:
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- suolaa
- sokeria
Vatkaa öljyt sinapin sekaan voimakkaasti. Lisää etikka ja mausteet.
Revi salaatin lehdet ja pese huolella. Linkoa salaatinlehdet kuiviksi.
Kuori kurkku. Poista siemenet ja pilko. Sekoita salaatti ja kastike keskenään. Lisää lopuksi kurkku.