Petteri Orpo saapui Säätytalolle: ”Mieli tekee jo yläkertaan töihin”

Petteri Orpo toivoo, että soten osalta päästään tänään maaliin tai hyvin pitkälle – ”Mieli tekee jo yläkertaan töihin” 7:30
Petteri Orpo sanoo toivovansa, että soten osalta päästään tiistaina maaliin tai hyvin pitkälle.

Mieli tekee jo yläkertaan töihin, lausui hallituksen muodostaja, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo toimittajille saapuessaan Säätytalolle.

Orpo sanoo toivovansa, että soten osalta päästään tänään maaliin tai hyvin pitkälle. 

Kokoomuksen puheenjohtaja muistutti, että tavoitteena on jarruttaa soteen ennustettujen kustannusten kasvamista 6,5 miljardista eurosta neljään miljardiin.

– Ollaan jo ratkaisuvaiheessa ja tekstit ovat pitkällä. Asioita (sote) on pystytty ratkomaan ja talouspöytä tekee koko ajan töitä. Nämä ovat kaksi suurinta kysymystä ja tietenkin työllisyysasioiden viimeistely.

Orpon myönsi, että hallituksesta neuvottelevilla puolueilla on yhteinen näkemys ansiosidonnaisen työttömyysturvan muuttamisesta.

– Yhteinen näkemys on, että ansiosidonnaista halutaan uudistaa niin, että se kannustaa ottamaan työtä vastaan. Pöydällä on sekä lyhentäminen, porrastaminen ja muut mallit. Työryhmä on niitä eilenkin käsitellyt ja ollaan pitkällä.

Orpolta kysyttiin, leikataanko kehitysyhteistyöstä sata miljoonaa vai viisisataa miljoonaa. Orpo ei mennyt yksityiskohtiin, mutta arvioi, että luvun osalta ”tullaan jonnekin keskelle kylää”.

Hallitusneuvotteluja käydään nyt kuudetta viikkoa. Petteri Orpo sanoi eilen, että valmista voi tulla jo ensi viikon aikana.

Lue myös:

    Uusimmat