Mainos

Maahanmuuttolinjaus julki – kiintiöt pysyvät ennallaan, kehitysrahoihin säästöjä

EU:ta, ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa ja maahanmuuttopolitiikkaa käsitelleet ryhmät ovat saaneet työnsä päätökseen. Linjaukset julkistettiin hetki sitten tiedotustilaisuudessa.

Maahanmuuttolinjauksen mukaan kiintiöpakolaisten määrä pysyy ainakin viime vuosien tasolla. 

Maahanmuuton tulee olla linjauksen mukaan hallittua. Osallistuminen YK:n tai EU:n terroristijärjestöksi luokitteleman organisaation toimintaan kriminalisoidaan.  

EU-alueen ulkopuolisen työvoiman tarveharkintaa lievennetään. Tämä tarkoittaa, että erityisesti yrityskohtaisesta erityisosaajien työllistämistä halutaan nopeuttaa.

Lisäksi hallitus haluaa, että viranomaisprosesseja turvapaikkahakemusten käsittelyssä nopeutetaan.

EU- ja Eta-maiden ulkopuolelta tuleville opiskelijoille otetaan käyttöön lukukausimaksut. Heitä kannustetaan jäämään töihin Suomeen esimerkiksi verovähennysoikeudella.  

Kehityspolitiikassa tuleva hallitus aikoo lisätä kehitysmaiden oman yritystoiminnan ja veropohjien vahvistamisen painoarvoa. Pidemmän aikavälin tavoitteena säilytetään 0,7 prosentin bkt-osuus, vaikka samalla todetaan, että kehitysrahoitukseen kohdistetaan hallituskaudella säästöjä.  

Keskusta, perussuomalaiset ja kokoomus kannustavat avoimeen keskusteluun maahanmuutosta, mutta korostavat, että rasismia ei sallita. Maahanmuuton kustannuksista laaditaan riippumaton selvitys, joka mahdollistaa tosiasioihin pohjautuvan keskustelun.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.