Mainos

Hallitusneuvottelijat naiskiintiöistä: Vielä ei puhuta nimistä

Hallituksen muodostaja Juha Sipilä (kesk.) sekä perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ja kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb ovat varovaisia jakamaan ministerisalkkuja etukäteen.

Kolmelta puoluejohtajalta kysyttiin tämän päivän tiedotustilaisuudessa olisivatko he valmiita jakamaan ministerinsalkkuja tasaisesti miesten ja naisten välillä. Suoraa lupausta ei kuultu.  

– Tunnusteluvaiheessa keskusteltiin naiskiintiöistä. Olen kertonut oman lähtökohtani, ja toivon, että puolueiden ministerivalinnoissa sukupuolen ottaminen huomioon olisi hyvä olla lähtökohtana. Emme ole kuitenkaan mistään sopineet. Siihen vaiheeseen ei ole vielä päästy, että puhuttaisiin nimistä, Sipilä ilmoitti.

Kokoomuksen Stubb ja perusuomalaisten Soini menivät molemmat osaaminen edellä. 

– Meillä on hyviä asiantuntevia ihmisiä omissa porukoissa. Nykyhallitusta jos saa peilata, niin omassa ryhmässäni on neljä naisministeriä ja kolme miesministeriä, itseni mukaan lukien. En pidä sukupuolta kriteerinä, vaan asiantuntemusta. Sitä taas löytyy jokaiseen lähtöön, Stubb sanoi.

– Katsotaan mitkä salkut sieltä kellekin tulee. Perussuomalaisen politiikan linja on ollut se, että parhaat valitaan ja kyvykkäimmät pistetään kovimpiin paikkoihin. Niitä meiltä löytyy sekä naisia että miehiä, Soini vastasi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.