Mainos

Hallitusneuvottelija: Nyt etsitään nopeavaikutteisia uudistuksia koulutukseen ja työllisyyteen

Hallitusneuvotteluissa etsitään nyt niin sanottuja nopeavaikutteisia rakenteellisia uudistuksia talouden tasapainottamiseksi. Asiasta kertoo MTV:n uutisille hallitusneuvotteluiden taloustyöryhmän puheenjohtaja, keskustan Kimmo Tiilikainen.

– Nopeavaikutteiset uudistukset ovat uudistuksia, joilla saataisiin säästöjä aikaan jo tällä vaalikaudella, mutta viimeistään vuonna 2021, jolloin velkaantumisen pitäisi pysähtyä, Tiilikainen sanoo.

Tiilikaisen mukaan nopeavaikutteisilla uudistuksilla haetaan säästöjä, jotta suoranaisia leikkauksia jouduttaisiin tekemään vähemmän.

– Mitä rohkeammin uskallamme uudistaa, sitä vähemmän tarvitsemme kylmää, sokeaa leikkaamista, Tiilikainen sanoo.

Ratkaisuja haetaan muun muassa toimintatavoista ja digitaalisuudesta.

– Nopeavaikutteiset uudistukset voivat koskea esimerkiksi nuorisotyöttömyyden hillitsemistä, työllistymisen nopeutumista, koulutusta tai nuorten pääsyä nopeammin työelämään koulun jälkeen, Tiilikainen sanoo.

Viikonlopun aikana hallitusneuvotteluissa on pidetty taukoa, ainoastaan työryhmät ovat jatkaneet työtään. Hallitusneuvottelut jatkuvat huomenaamulla Smolnassa. Silloin hallitusneuvotteluissa puheenjohtajatrio saa jokaiselta työryhmältä katsauksen, millaisia uudistuksia ryhmät ovat suunnitelleet.

Hallituksenmuodostaja, keskustan Juha Sipilä on sanonut, että talousasiat yritetään saada ratkaistua alkavan viikon loppuun mennessä. Itse hallitus on tarkoitus muodostaa perjantaina 29. toukokuuta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.