Mainos

Hallitus: Edessä ratkaisujen vuosi – Terho: Sekä hyvinvointi että yhteiskunta uhattuna

2:07

Hallituksen mukaan edessä on ratkaiseva kevät ja vuosi.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi eduskunnassa kevätkauden avauskeskustelussa, että hallituksen tehtävät ovat julkisen talouden tasapainottaminen, rakenteelliset uudistukset sekä edellytysten luominen talouskasvulle ja työllisyydelle.

Sipilä sanoi, että maahanmuuttokeskustelu kiertyy meillä helposti oman itsemme ympärille. Sipilän mukaan moni on lähtenyt pakoon olosuhteita, joita emme voi edes kuvitella, ja meillä inhimillinen velvollisuus auttaa hädänalaisia. Pääministeri sanoi kuitenkin myös, että turvapaikka- ja palautusprosesseja on tehostettava.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen sanoi, että edessä on ratkaisujen kevät. Hänen mukaansa tilanne on viime keväästä muuttunut niin, että tilanne on entistä vaikempi muun muassa maahanmuuttotilanteen takia. Vanhanen arvioi, että eduskunta joutuu vielä palaamaan maahanmuuton kustannuksiin.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Sampo Terhon mukaan käsillä on ratkaiseva vuosi. 

– Jos Suomi ei nyt pysty uudistumaan, hyvinvointiyhteiskunta on kokonaisuutena uhattuna - siis sekä hyvinvointi että yhteiskunta, kuten me sen nyt tunnemme, sanoi Terho eduskunnassa.

Terho arvioi, että tämä saattaa olla vaikein vuosi sitten sotien jälkeisten vuosien.

Terho sanoi, että Suomi on itse aiemmilla poliittisilla päätöksillä avannut taloutensa ja rajansa erityisesti EU-jäsenyyteen liittyen.

Perussuomalaisten mielestä nyt on välttämätöntä tehdä ne kansalliset korjausliikkeet, joilla Suomi selviää aiempien päätösten luomista olosuhteista.

Haapalan analyysi politiikan superkeväästä:

7:31



Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.