Hallitus aikoo perustaa uuden yhtiön valtio-omistuksille – kirittäisi yhtiöitä myyntikuntoon

1:49

Sipilän hallitus aikoo MTV:n tietojen mukaan perustaa valtion omistajapolitiikan työkaluksi uuden yhtiön, jossa valtionyhtiöitä voitaisiin kehittää ja panna mahdollisesti myös myyntikuntoon.

Uuteen kehitysyhtiöön kaavaillaan aluksi MTV:n tietojen mukaan viittä valtionyhtiötä.

Ensivaiheessa mukaan tulevista yhtiöistä mielenkiintoisimmat ovat alkoholivalmistaja Altia ja ongelmajäteyhtiö Ekokem.

Eduskunta on jo aikaisemmin antanut valtuudet myydä Altiaa, ja Ekokem suunnittelee listautumista Helsingin pörssiin.

Pienempiä yhtiöitä uudessa kehitysyhtiössä olisivat vesivoimayhtiö Kemijoki, raskaiden ajoneuvojen huoltaja Raskone sekä painotoimintaa harjoittava Nordic Morning.

Iso muutos valtion omistajapolitiikassa on myös se, että MTV:n tietojen mukaan Finavian ja Finnpilotin omistajaohjaus aiotaan siirtää liikenne- ja viestintäministeriöstä valtioneuvoston omistajaohjausyksikköön.

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmien pitäisi kuulla omistajapolitiikan muutoksista huomenna torstaina iltapäivällä ja sitä ennen hallituspuolueiden johdon pitää ratkaista viimeiset hiertävät ongelmakohdat. Sipilän linjaukset eivät ole miellyttäneet kaikkia hallituksessa.

Hallituksen on määrä kertoa linjauksistaan julkisuuteen perjantaina ja eduskuntakeskustelu valtion omistajapolitiikasta käydään ensi tiistaina pääministerin ilmoituksella.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja