Halla-aho Ylelle: Asema-aukion tapausta käytetään kyynisesti hyväksi

Europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon mielestä media käyttää Helsingin Asema-aukiolla reilu viikko sitten tapahtunutta pahoinpitelyä tietoisesti hyväksi.

Jussi Halla-aho on ottanut asiaan kantaa Ylen Politiikkaradion ja Yle Puheen haastattelussa. Asiasta on uutisoinut myös Iltalehti.

Halla-ahon mukaan vastaavia pahoinpitelyitä tapahtuu Helsingissä jatkuvasti.

– On selvää, että Suomen vastarintaliike on poliittinen toimija, mutta tämän kuolemaan johtaneen tapauksen taustalla ei ollut taustalla poliittista agendaa, Halla-aho toteaa Yle Puheen Facebook-haastattelussa.

– Valitettava tosiasia on se, että tällaisia vastaavia pahoinpitelyjä tapahtuu joka ainoa viikonloppu Helsingin rautatieaseman tuntumassa. Ne eivät ylitä uutiskynnystä, koska niillä ei ole poliittista käyttöarvoa toisin kuin tällä tapauksella. Tätä käytetään hyvin kyynisesti hyväksi.

”Mielipiteitä ei pidä kriminalisoida”

Halla-aho toteaa Ylen Politiikkaradion haastattelussa, että sananvapauteen ei pidä puuttua.

– Mielipiteitä ei pidä kriminalisoida, rikokset pitää kriminalisoida – ja itse asiassa nehän on jo kriminalisoitu. Pahoinpitelyihin ja henkirikoksiin syyllistyneet pitää saattaa oikeudelliseen vastuuseen. Mutta minun mielestäni myös vastarintaliikkeellä on oikeus edistää ja ilmaista laillisin keinoin omia näkemyksiään. Niin he minun käsittääkseni ovat pääsiassa tehneetkin.

Halla-ahon mielestä on Asema-aukion tapauksessa olisi odotettava poliisin rikosoikeudellisen ja kuolemansyyn tutkinnan valmistumista, ennen kuin yksityiskohdat selviävät.

Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta epäilty vastarintaliikkeen aktiivi oli juossut noin kymmenen metrin matkan ja potkaissut uhria rintaan, minkä jälkeen uhri oli kaatunut ja lyönyt päänsä.

Potkua oli edeltänyt poliisin mukaan lyhyt sanailu, jonka jälkeen pahoinpidelty oli sylkäissyt maahan ja pyrkinyt jatkamaan matkaansa.


3:56

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja