Mainos

Halla-aho saa syytteet blogikirjoituksesta

Kuva: Lehtikuva

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on päättänyt syyttää kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-ahoa tämän blogikirjoituksista.

- Jossain pitää katsoa rajat, apulaisvaltakunnansyyttäjä sanoo MTV3:lle.

Kalskeen mukaan kaupunginvaltuutettu on todennäköisin syin syyllistynyt uskonrauhan rikkomiseen ja kiihottamiseen kansanryhmää vastaan Helsingissä 3. kesäkuuta 2008.

Valtakunnansyyttäjänviraston perustelujen mukaan Halla-aho on laatinut ja internetissä toimittanut yleisön saataville kirjoituksen, jossa islam ja sen pyhät instituutiot yhdistetään pedofiliaan ja jossa esitetään, että ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on erään kansanryhmän kansallinen tai geneettinen erityispiirre.

- Profeetta ja instituutiot ovat pyhiä, ja jos väitetään, että Islam on pedofiiliuskonto, niin onhan se islamilaisia loukkaavaa, Kalske totesi. - Tällaiset puheet eivät ansaitse sananvapautta.

Juttu tulee vireille Helsingin käräjäoikeudessa.

Kaksi muutakin syytettä

Valtakunnansyyttäjänvirstossa nostettiin kaksi muutakin syytettä, jotka liittyvät rasistisiin kirjoituksiin.

Kemi-Tornion käräjäoikeudessa tullaan käsittelemään juttua, jossa syyttäjä katsoo eläkeläisen syyllistyneen kiihottamiseen kansanryhmää vastaan Kemissä 17. - 22. tammikuuta 2009.

Vksv:n perustelujen mukaan eläkeläinen on laatinut ja internetissä toimittanut yleisön saataville lausuntoja, joissa esitetään ja pidetään hyväksyttävänä eräisiin kansanryhmiin kuuluviin ihmisiin kohdistettavaa väkivaltaa ja muita suoria toimenpiteitä heidän poistamisekseen maasta. Lausunnoissa sanottuja ihmisiä oli myös verrattu eläimiin.

Turkulainen opiskelija saa myös syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Vksv:n mukaan opiskelija oli Turussa 31. lokakuuta 2008 laatinut ja internetissä toimittanut yleisön saataville lausunnon, jossa eräitä ihmisryhmiä vahvasti yleistäen kuvattiin alkeellisiksi ja syntyperäisiä suomalaisia alemmalla tasolla oleviksi ihmisiksi.

Tämä juttu käsitellään Turun käräjäoikeudessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.