Halla-aho poseerasi Elokapina-mielenosoituksessa sateenkaarilippu taustallaan – näin hän kommentoi somessa puhuttanutta kuvaa

Sosiaalisen median palvelu Twitterissä on kiertänyt valokuva, jossa perussuomalaisten väistyvä puheenjohtaja Jussi Halla-aho poseeraa Senaatintorilla mieltään osoittavien Elokapina-mielenosoittajien kanssa peukkua näyttäen.

Taustalla näkyy niin sanottu Pride- tai sateenkaarilippu. Kuvan merkitystä on ehditty ihmettelemään sosiaalisessa mediassa. Halla-ahon käynnin taustojakin on ehditty arvailemaan.

Halla-aho: En tekisi kannanottoa selfiellä

MTV Uutiset tavoitti Halla-ahon puhelimitse. Halla-aho kertoo, että asiaan ei liity kummempaa dramatiikkaa. Halla-aho kertoi olleensa pyörällä liikkeellä ja päättäneensä samalla käydä tapaamassa kumpaakin Senaatintorilla ollutta mielenosoitusta.

Hänen mukaansa mitään erityisiä yhteisymmärryksiä ei lyhyen vierailun aikana muodostunut.

Mitään erityistä kannanottoa tai viestiä Halla-aho ei yhteiskuvalla ollut tarkoittanut lähettää, vaan piti sitä tavanomaisena yhteiskuvana. Hän ilmoittaa, että jos hän haluaa esittää kannanoton jostain aiheesta, hän ei tee niitä selfiein.

Antanut aktivisteista tiukkoja lausuntoja

Myös Elokapina-mielenosoittajien osoittaessa mieltään Mannerheimintiellä Halla-aho kävi vierailemassa paikalla ja kertoi MTV Uutisille käyneensä "ihan mielenkiintoisia keskusteluja ihmisten kanssa". Hän ei kuitenkaan hyväksynyt aktivistien toimintaa tien sulkemisen suhteen.

– Nämä ovat huomionkipeitä ihmisiä ja heille kelpaisi mikä tahansa ääri-ideologia mielenosoittamiseen, hän totesi tuolloin.

Viime lokakuussa Halla-aho esitti kannanoton, kun Elokapina-mielenosoittajiin kohdistunut poliisin voimankäyttö herätti huolen voimankäytön mittasuhteista.

– Kun sitten pilalle hemmotellut ilmastofanaatikot, joille edes punavihreän hallituksen ilmastokiima ei ole riittävä, saavat häiriköinnin, suunsoiton ja niskuroinnin päätteeksi poliisin sumutteesta, itketään poliisiväkivaltaa ja oikeusvaltion loppua, hän sanoi tuolloin.

”Senaatintorilla asiat olivat juuri niin kuin piti”

Kysyttäessä mielenosoittajien luonnehtimisesta pilalle hemmotelluiksi ilmastofanaatikoiksi Halla-aho sanoo, ettei muista käyttäneensä kyseisenkaltaisia ilmaisuja.

Kun kerrotaan kyseessä olleen lokakuinen tuumaustunti, hän ilmoittaa, että ilmaisulla ei viitattu ilmastomielenosoittajiin yleensä vaan ”ihmisiin, jotka ajattelevat, etteivät lait ja säädökset koske heitä”. Tällä hän viittaa kansalaistottelemattomuuteen, jossa mielenosoittajat sulkivat autoteitä osana mielenilmausta.

Halla-ahon mielestä julkisessa keskustelussa sekoittuvat oikeus osoittaa mieltä ja oikeus estää ihmisten liikkuminen esimerkiksi kaduilla. Nyt käynnissä olevassa mielenosoituksessa ei näin toimittu.

– Senaatintorilla asiat olivat juuri niin kuin piti, Halla-aho sanoo.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja