Mainos

Hakkarainen kohautti eduskunnassa: Kuolemanrangaistus takaisin

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) kyseli eilen illalla eduskunnassa mahdollisuutta palauttaa kuolemanrangaistus Suomeen. Hakkarainen kummasteli sitä, että mahdollisia Isis-terroristeja ei voitaisi palauttaa, koska Irakissa heitä voisi odottaa kuolemantuomio.

– Esimerkiksi näitä Isis-taistelijoita, jotka olivat surmanneet todistettavasti 11 ihmistä Irakissa, ei voida palauttaa sinne, koska siellä on todennäköisesti kuolemantuomio. Näin ainakin on kerrottu.

– Olisin kysynyt nyt oikeusministeriltä, kun olisi ollut paikalla, että voidaanko Suomeen palauttaa kuolemantuomio tällaisille uusiorikollisille. Esimerkiksi, jos kantasuomalainenkin on tehnyt monta murhaa ja uusii sen rikoksen, niin eikö ole oikeus ja kohtuus, että ei elätetä tämmöistä ihmistä enää täällä vaan lopetetaan se, Hakkarainen kysyi.

Hakkarainen sai välittömästi moitteita edustajakollegoilta.

– Vaikka kamalia rikoksia tapahtuu, meillä on haasteita turvapaikkakriisin kanssa, niin kyllähän meidän on pakko pitää kiinni meidän sivistysvaltiomme ja pohjoismaisen hyvinvointivaltion länsimaisista periaatteista.

– Pidän tämmöisiä kuolemantuomioheittoja myös ihan tämmöisen perinteisen eurooppalaisen ja suomalaisen kristillisen etiikan vastaisena, vastasi keskustan Antti Kurvinen.

– Haluan itsekin tässä istunnossa irtisanoutua tämän tyyppisistä puheista. Edustaja Hakkarainen tietenkin vastaa itse omista puheistaan, mutta tuntuu jotenkin suorastaan pöyristyttävältä, että tällaisena aikana ylipäätänsä tässä salissa puhutaan kuolemanrangaistuksen käyttöönotosta, on kyse sitten rikoksesta kuin rikoksesta, ihmetteli Sdp:n Mika Kari.

– En tiedä, mistä aina sitten nousee välillä tällaisia kommentteja, mutta ne ovat kyllä surullisia ja käsittämättömiä, enkä missään tapauksessa halua, että kansakuntamme kulkee tähän suuntaan, ihmetteli Antero Laukkanen (kd.)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja