Mainos

Häkämies: Patria-skandaali ikävä asia

Puolustusministeri Jyri Häkämies (kok) ei halua kommentoida parhaillaan meneillään olevaa Patrian lahjusskandaaliin liittyvää tutkimusta. Suomen keskusrikospoliisi on osallistunut Sloveniassa suureen Patrian lahjusskandaaliiin liittyvään yllätysiskuun.

- Tämä on kaiken kaikkiaan valitettava tapaus ja asia on viranomaisten käsissä ja tutkittavana, joten sillä erää asiaan ei nyt ole kommentoitavaa.Tottakai se on aina yrityksen ja sen työpaikkojen ja Suomen maineenkin kannalta ikävä asia, Häkämies muotoili MTV3:n Huomenta Suomessa.

Häkämies sanoi lähetyksessä myös, että valtio pyrkii tukemaan talousvaikeuksissa kamppailevaa kuorma-autoyhtiö Sisu Autoa.

- Puolustushallinto on tilannut Sisulta 220 maastokuorma-autoa ja nyt parhaillaan keskutelemme siitä, että onko edellytyksiä puolin ja toisin aikaistaa näitä tilauksia ja siten pitää työt Sisu-autossa käynnissä, sanoo puolustusministeri Häkämies.

- Toki Sisun ja muidenkin puolustusalan yritysten kanssa käymme keskusteluja siitä, mitä mahdollisia tilauksia lähitulevaisuudessa voitaisiin ehkä aientaa, koska meille on tärkeää se, että puolustusteollisuus menisi tämän talouskriisin yli ja nuo työpaikat Suomessa säilyisivät Suomessa ajatellen sitä aikaa, kun ajat ovat paremmat.

Sisu Auto on kertonut talousvaikeuksista, joiden taustalla on muun muassa Venäjän viennin tyrehtyminen. Lisäksi Liettua ilmoitti äskettäin, ettei se pysty maksamaan Sisulta tilaamiensa kuorma-autojen loppuerää.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.