Mainos

Haglund: Hornetien lähettämistä Yhdysvaltoihin harkittava

Puolustusministeri Carl Haglundin mukaan ilmavoimien tulisi harkita vakavasti Hornet-hävittäjien lähettämistä Yhdysvaltoihin Red flag-nimiseen ilmaharjoitukseen. Haglund pitää tärkeänä, että Suomi osallistuu ilmaharjoitukseen, mikäli siitä on hyötyä Hornet-hävittäjien käytössä.

- Ehdottomasti harjoitukseen pitää mennä, jos se on ilmavoimien kannalta tärkeää. Olemme investoineet Horneteihin niin paljon veronmaksajienkin rahoja, että niitä kannattaa täysmääräisesti hyödyntää ja niiden kykyä kehittää. 

Haglund hämmästelee Yhdysvaltain ilmaharjoituksesta herännyttä keskustelua. Puolustusministeri muistuttaa, että ilmavoimat on tehnyt yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa jo 20 vuotta.

- Tässähän ei ole mitään uutta. Ilmavoimat on viimeiset 20 vuotta rakentanut Hornet-kykyä juuri Yhdysvaltojen kanssa. Amerikkalaisiltahan tämä järjestelmä on hankittu, ja siellä meidän lentäjiä on aikoinaan kouluttautunut Hornet-lentäjiksi. 

Haglundin mukaan Yhdysvaltoihin Red flag -harjoitukseen lähteminen ei ole poliittinen kysymys.

- Se on käytännön kysymys, ei poliittinen. Ilmavoimat parhaiten itse ratkaisee, miten he haluavat priorisoida omia resurssejaan. Pääasia on, että meidän Hornet-kykyjä kehitetään.

Suomi on tähän asti lähettänyt Yhdysvaltoihin Red flag -harjoituksiin ainoastaan virkailijoita. Nyt kyseessä olisi ensimmäinen kerta, kun harjoitukseen lennätettäisiin Hornet-hävittäjiä. Haglund kuitenkin muistuttaa, että kyseinen harjoitus on vasta kolmen vuoden kuluttua.

- Kysymys ei ole valinnasta vaan pikemminkin siitä, että onko järkevää viedä ne koneet Atlantin yli, koska se on käytännön näkökulmasta haastavaa.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.