Mainos

Hackmanin Designor ostaa Boda Nova Höganäs Keramikin

Hackman-konserniin kuuluva Designor Oy Ab on päättänyt ostaa Boda Nova Höganäs Keramik AB:n koko osakekannan ja allekirjoittanut sopimuksen posliinivalmistusyhteistyöstä Royal Copenhagenin kanssa.

Designorin mukaan Boda Nova Höganäs Keramikin osto tukee Designorin strategista visiota olla johtava skandinaaviseen muotoiluun perustuvien kodintuotteiden valmistaja ja markkinoija.

Kaupan myötä Designor saa sopivia tuotteita täydentämään kansainvälistä iittala lifestyle -kokoelmaansa. Boda Nova Höganäs Keramik AB siirtyy Designor Oy Ab:n omistukseen 16. lokakuuta 2002.

Boda Nova Höganäs Keramik AB on kuulunut Royal Scandinavia -ryhmään. Sen liikevaihto viimeisellä tilikaudella oli 18 miljoonaa euroa. Yhtiön päätuotealueet ovat posliini, aterimet, lasi ja muut keittiötarvikkeet. Yhtiön posliinituotantolaitos ja muut toiminnot on keskitetty Höganäsiin Etelä-Ruotsiin. Yhtiön palveluksessa on 160 henkilöä.

Lisäksi Designor ja Royal Scandinavia sopivat posliinivalmistuksen pitkäaikaisesta yhteistyöstä Designorin Rörstrandin posliinitehtaan ja Royal Scandinavian Royal Copenhagenin yksiköiden välillä. Rörstrandin tehtaan tuotantokapasiteetin parantunut käyttöaste mahdollistaa molempia osapuolia hyödyttävän yhteistyön. Sopimus mahdollistaa myös laajemman tuotantoyhteistyöhön tulevaisuudessa.

Designor Oy Ab on johtava skandinaaviseen muotoiluun perustuvien korkealuokkaisten kodintuotteiden valmistaja ja markkinoija. Sen liikevaihto vuonna 2001 oli 134 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on noin 1 380 henkilöä, joista noin 450 työskentelee Suomen ulkopuolella. Kansainvälisillä markkinoilla sen tuotteet markkinoidaan iittala-tavara-merkillä. Suomessa ja Pohjoismaissa Designorin tunnetuimmat tavaramerkit ovat iittala, Hackman, Arabia ja Rörstrand.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.