Haamuraja lähestyy – Aleksandr Ovetshkin maalin päässä komeasta rajapyykistä

Washington Capitalsin tähtihyökkääjä Aleksandr Ovetshkin jahtaa edelleen NHL-uransa 700:tta maalia. Ovetshkin teki vieraisilla ollutta Montreal Canadiensia vastaan yhden maalin, joten koossa on nyt 699 maalia.

Ovetshkinin rannelaukauksesta syntyi koko ottelun ensimmäinen maali, kun peliaikaa oli kulunut alle kahdeksan minuuttia. Himoittu maaliennätys on antanut odottaa itseään, sillä Ovetshkinilla oli ennen Montreal-kohtaamista takanaan useita maalittomia pelejä. 700 maaliin ovat aiemmin yltäneet NHL-urallaan vain Wayne Gretzky, Gordie Howe, Jaromir Jagr, Brett Hull, Marcel Dionne, Phil Esposito ja Mike Gartner.

Itälohkon neljäntenä oleva Capitals hävisi lopulta saman lohkon sijalla 12 olevalle Canadiensille jatkoajalla luvuin 3–4.

Jetsille makea voitto

Kasperi Kapanen osallistui joukkueensa maalitalkoisiin, kun Toronto Maple Leafs otti tylyn 4–0-kotivoiton Pittsburgh Penguinsista jääkiekon NHL:ssä. Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen Kapanen mätti toisessa erässä sisään Toronton kolmannen maalin.

Pisteitä kahmivat suomalaispelaajista myös Columbus Blue Jacketsin Markus Nutivaara ja Winnipeg Jetsin Patrik Laine, jotka molemmat antoivat kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

Philadelphia Flyers otti kuitenkin niskalenkin kotikentällään pelanneesta Columbuksesta Kevin Hayesin jatkoaikamaalilla, joka sinetöi vieraille 4–3-voiton.

Winnipeg puolestaan lähti Ottawa Senatorsin kohtaamisesta kohti kotia mukanaan makea 5–1-voitto. Tulos nosti Jetsin länsilohkon seitsemänneksi ja yli pudotuspeliviivan.

Raanta uurasti Arizonan maalilla

Arizona Coyotesin maalilla Antti Raanta otti vastaan lähes taukoamatonta tulitusta ja torjui 45 kertaa. St. Louis Bluesin Ryan O'Reilly pääsi kuitenkin kolmannessa erässä livauttamaan kiekon suomalaismaalivahdin selän taakse.

Pelin ainoa maali sinetöi 1–0-kotivoiton St. Louisille, jonka maalivahti Jordan Binnington onnistui pitämään maalinsa koskemattomana torjumalla vain 14 kertaa.