Grönlanti torppasi Trumpin haaveet – saari ja sen 50 000 tanskalaista eivät ole myynnissä: "Tämän on oltava aprillipila"

Jos Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpilla oli jo ostohousut jalassa, voi Grönlannin ilmoitus olla hänelle pettymys: saaren hallinnon ulkoministeri Ane Lone Bagger sanoi, että Grönlanti ei ole myynnissä.

– Olemme avoinna bisnekselle, mutta emme ole myynnissä, Bagger totesi uutistoimisto Reutersille perjantaina

Wall Street Journal uutisoi torstaina, että Trump olisi useissa eri yhteyksissä tiedustellut taustajoukoiltaan mahdollisuuksista Grönlannin ostamisesta Yhdysvalloille.

Ajatus merkittävän strategisen alueen hankkimisesta on jakanut mielipiteitä Trumpin hallinnossa: osa on pitänyt ideaa naurettavana, toiset taas hyvinkin perusteltuna.

”Tämän on oltava aprillipila”

Moni tanskalainen poliitikko on ollut huvittunut Yhdysvaltain hallinnosta vuotaneista huhuista.

– Tämän on oltava aprillipila... mutta täysin sesongin ulkopuolella!, kommentoi Twitterissä Tanskan entinen pääministeri Lars Løkke Rasmussen.

Tanskan kansanpuolueen ulkomaanasioiden puhemies Søren Espersen sanoi uutistoimisto DR:lle, että ajatus yli 50 000 Tanskan kansalaisen myymisestä Yhdysvalloille on täysin naurettava.

Yhdysvalloilla on sotilastoimintaa saarella

Grönlanti on Tanskalle kuuluva itsehallintoalue ja maailman suurin saari. Pohjois-Atlantin ja Pohjoisen jäämeren välissä sijaitsevan jättisaaren luoteisosassa on jo ennestään Yhdysvaltain hallitsema Thulen lentotukikohta.

Grönlannin talous on riippuvainen Kööpenhaminan tuesta. Itsehallintoalue hoitaa sisäpoliittiset asiansa itse, mutta puolustus- ja ulkopolitiikka ovat isäntämaan kontolla.

Lue myös:

    Uusimmat