Grillivinkki-kisan parhaat reseptit - katso ja kokeile!
Julkaistu 02.07.2009 13:12(Päivitetty 02.07.2009 14:50)
Kesäkuun viinikilpailuun tuli yli 600 erilaista grillivinkkiä. Kokeile reseptien parhaimmistoa ja nauti!
Nettikävijät lähettivät valtavan määrän grillausreseptejä sekä erilaisia vinkkejä miten saada grilliruuasta entistä maukkaampaa.
Nopeat lohinyytit
lohipaloja perunaa purjoa tai ruohosipulia paprikaa aurajuustoa tai juustoraastetta tuorejuustoa tai kermaa tilliä suolaa pippuria
Sivele öljyä folioon ja paloittele perunaa pohjalle. Paloittele perunoiden päälle purjoa tai ruohosipulia, paprikaa, auramuruja tai juustoraastetta sekä tilliä. Voit laittaa myös vähän suolaa, mutta huomioi auran tai muun juuston suolaisuus).
Päälle suolattu ja pippuroitu lohipala sekä ripaus tilliä. Väliin voi laittaa tuorejuustoa tai sitten loraus kermaa nyyttiin. Sulje nyytit ja laita grilliin. Paista kunnes lohi on kypsä.
Vuohenjuustoiset kasvisnyytit 4:lle
400g uutta perunaa 150g tuoretta kurkkua 150g kirsikkatomaatteja 100g vuohenjuustoa Suolaa ja mustapippuria myllystä oliiviöljyä
Esikypsennä perunat keittämällä ne suolalla maustetussa vedessä kovan kypsäksi.
Halkaise ja koverra kurkku. Laita sisus siivilään valumaan. Ripottele kurkun pinnalle suolaa ja itketä noin 10 min, poistuu liika kosteus. Kuivaa lopuksi kurkku talouus paperilla.
Tee kermaviilikastike maustumaan. Puserra vielä ylimääräistä nestettä kurkusta pois. Yhdistä ainekset, mausta hienonnetulla basilikan lehdillä, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ennen tarjoilua.
Leikkaa foliosta ja leivinpaperista 4 palaa nyyttejä varten. Kostuta leivinpaperit aseta foliopapereiden pääälle.Halkaise perunat puoliksi, isommat 4:n osaan ja aseta ne leivinpaperille.
Leikkaa kurkusta 1 cm:n paksuisia viipaleita. Aseta ne perunoiden päälle. Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele ne kurkkujen päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tilkka hyvää oliiviöljyä. Kruunuksi vuohenjuustoviipaleet.
Sulje nyytit tiiviisti ja nosta grilliritilälle noin 15 minuutiksi. Tarjoa grillatun broilerin ja kermaviilikastikkeen kera.
Katkaise kevätsipuleista alaosasta noin 10 cm pätkät. Lado sipulit folion kirkkaammalle puolelle riviin. Viipaloi valkosipuli ohuiksi viipaleiksi ja laita kevät sipulien päälle.
Lisää muut aineet myös sipulien päälle ja kääri folio nyytiksi ainakin kaksinkertaisella foliolla.
Hauduta grillissä noin 20 minuuttia niin että sipulit hautuvat pehmeiksi. Tarjoa possun tai kanan kanssa.
Sekoita marinadiainekset keskenään. Tee viiltoja rintafileisiin, hiero pintaan marinadia. Anna marinoitua pari tuntia. Grillaa kypsiksi.
Tarjoa grillatun fileen päällä lisäkkeenä avokadotahnaa.
Kanttarelli-pekonitäytteiset lihakääryleet
Naudan ulkofileetä tai porsaan sisäfileettä riittävä määrä 2 dl Ryöpättyjä kanttarelleja tai suppilovahveroita 340g Amerikan pekonia 200 g Kanttarellituorejuustoa tai kreikkalainen valkosipulituorejuustoa Sipulia
Valmista ensin grillauskastike. Sekoita ainekset hyvin haluamassasi suhteessa. Sekoituksessa kannattaa käyttää sheikkeriä tai sauvasekoitinta.
Leikkaa lihasta 2-3 cm viipaleita ja anna niiden olla huoneen lämmössä n. tunnin. Nuiji lihaviipaleet voimakkaasti lähes läpinäkyviksi, kuitenkin miehen kämmentä suuremmiksi ja mausta pippurilla.
Ruskista pekonit rapeahkoiksi. Paista sieniä hetki pannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi. Laita pekoni, sienet ja sipuli kulhoon ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
Levitä reilu ruokalusikallinen sieni-pekoni-tuorejuustoseos jokaisen lihaviipaleen päälle. Käännä lihojen sivut sisään, tuorejuustoseoksen päälle molemmilta puolilta. Kääri lihat kääryleiksi.
Kiinnitä jokainen kääryle 2-3:lla hammastikulla. Kiinnitys on koossapysymisen kannalta välttämätön. Grillaa kääryleitä miedohkolla lämmöllä noin tunti. Grillaukseen tarvitaan pitkään palavia brikettejä ja säädettävä arina.
Ole lämmön kanssa tarkkana, etteivät kääryleet pala tai repeä käännettäessä. Sivele tasaisesti grillikastiketta kääryleille grillauksen aikana. Paketoi kääryleet 15-20min folioon grillauksen jälkeen ennen tarjoilua.
Kääryleitten kaveriksi sopii salaatti tai vaikkapa valkosipuliperunat ja juomaksi viini.
Kaikki ainekset kypsymis järjestyksessä pannulle. Sipuli isoina lohkoina, samoin valkosipulin kynnet kokonaisina.
Suolaa maun mukaan. Aineksia kannattaa muutenkin laittaa sen mukaan mistä itse pitää.Esim.mandariinin voi korvata ananaksella. Lihat reunoille kypsymään ja pyörittele muita aineksia grillin keskiosassa. Vihreää salaattia kaveriksi ja elämys on taattu.
Kesäillan herkullinen grillipossu 4:lle
500 grammaa porsaan ulkofileetä
Marinadi:
½ desiä Canepa punaviiniä ½ öljyä ½ soijakastiketta valkosipulia sinappia pippuria hienonnettuja yrttejä, kuten basilikaa, tilliä tai ruohosipulia
Lihaa on syytä marinoida jääkaapissa muovipussissa vähintään kaksi tuntia ennen grillausta. Jotta liha maustuisi tasaisesti, kannattaa sitä välillä käännellä marinadipussissa.
Grillaa lihaa noin 2-4 minuuttia molemmilta puolilta. Samassa marinadissa voit myös grillata lihan lisukkeeksi kesäkurpitsaa, paprikaa, sipulia ja porkkanaa.
Tarjoile annos uusien perunoiden, raikkaan salaatin ja marinadista jääneen Canepa punaviinin kera. Näin helposti saat kesäiltaan tarjolle herkullista grillipossua.
Suklaiset grillibanaanit
4 banaania 15-20 palaa suklaata vaniljajäätelöä
Avaa banaani yhdeltä puolelta ja tee noin 5 viiltoa banaanin kylkeen. Aseta suklaapala jokaisen viillon sisään ja laita banaanit foliossa grilliin 5 minuutiksi.
Banaani pehmenee ja suklaa sulaa oikeaksi makuelämykseksi. Anna hetken seistä grillistä otettua ja tarjoile vaniljajäätelön kera.