Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Grillikausi alkaa olla parhaimmillaan 16.6.2000

Julkaistu 25.05.2001 15:13

toim. Kati Nappa

Vinkkejä:

-käytä hvyiä hiiliä, kaada hiiliä grilliin tarpeen mukaan eli esim. 3-4 henkilön makkaralle riittää pienempi määrä kuin pihveille ja runsalle kasvismäärälle

- odota 20-30 min. grillin sytyttämisestä, jotta hiillos on kunnollinen, lämpö tasainen ja liekit sammuneet

- valmiiksi marinoidut lihat ja esim. possunliha, jossa on vähän rasvaa ovat aloittajille varmimpia

- suuret lihapalat kuten grillikylki tai epätasaiset palat kuten broilerinsiivet on hyvä esikeittää puolikypsäksi ja vasta sitten grillata

- jos teet vartaita, pujottele tikkuun aineksia, jotka kypsyvät samanaikaisesti

- muista tarkkailla, siirtää miedompaan lämpöön ja käännellä tuotteita lähes koko ajan etteivät ne pääse palamaan (makkara vaatii ahkeraa kääntelyä, jotta se kuumenee kunnolta sisältäkin)

- mausta ennen tai/ja jälkeen grillaamisen, suola on hyvä lisätä vasta kypsään tuotteeseen, koska se vetää lihasnesteen ulos

- pyyhi lihan pinnalta pois ylimääräinen marinadi, jotta se ei pala (pinnalla tai grillin tippuen) ja jota pinnasta tule kauniin värinen

-pitkävartiset työvälineet ja kuumuutta kestävät patakintaat ovat grillaajalle suureksi avuksi ja turvaksi

- lihapaketin päällä olevat grillausajat ja muut ohjeet kannattaa lukea

- parilat ja vuolukivilevyt ovat käteviä ritilän päällä, folio helpottaa kasvisten ja kalan kypsennyksessä

- grillata voi lähes mitä kasviksia tahansa, pidemmän kypsennysajan vaativat kannatta esikeittää, suikaloida pieneksi tai varata aikaa rittävästi

- kasvikset on hyvä sipaista öljyllä ennen grillausta

- kokeile grilliin vaihteeksi bataattia, kokonaisia pakastemaisseja (pakastettu nostotuoreina ja esikeitettyinä), tai kokonaisia tuoreita valkosipuleita

- valitse tuoreita riittävän isoja valkosipuleita ja grillaa ne hitaasti jälkilämmössä tai grillin laidalla. Kun valkosipulit ovat pehmeitä, ne ovat kypsiä. Miedon ja herkullisen makuisen kynsien sisällön voi puristaa kuoresta suoraan pihvin, leivän tai kasvisten päälle.

Lisää aiheesta:

Kysely paljastaa: Suomalaiset kokevat painoon liittyvää epäasiallista kohteluaTomaattikohu kiehahti yli: Kiina hukkuu nyt omaan pyreeseensäMuutos äitiyspakkaukseen: Tässä tapauksessa voit saada pakkauksen lisäksi rahaa1,3 miljardia euroa – Turusta lähtee maailmalle luksusristeilijän arvosta ehkäisyä joka vuosiHelsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttääAntibioottiresistenssi kytkeytyy miljooniin kuolemiin joka vuosi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 15:05
    Painonhallinta

    Kysely paljastaa: Suomalaiset kokevat painoon liittyvää epäasiallista kohtelua

  • 12:58
    Ruoka

    Tomaattikohu kiehahti yli: Kiina hukkuu nyt omaan pyreeseensä

  • 10:40
    Lifestyle

    Muutos äitiyspakkaukseen: Tässä tapauksessa voit saada pakkauksen lisäksi rahaa

  • 08:12
    Ehkäisy

    1,3 miljardia euroa – Turusta lähtee maailmalle luksusristeilijän arvosta ehkäisyä joka vuosi

  • 06:29
    Ruoka

    Helsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttää