Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Grillikausi alkaa olla parhaimmillaan 16.6.2000

Julkaistu 25.05.2001 15:13

toim. Kati Nappa

Vinkkejä:

-käytä hvyiä hiiliä, kaada hiiliä grilliin tarpeen mukaan eli esim. 3-4 henkilön makkaralle riittää pienempi määrä kuin pihveille ja runsalle kasvismäärälle

- odota 20-30 min. grillin sytyttämisestä, jotta hiillos on kunnollinen, lämpö tasainen ja liekit sammuneet

- valmiiksi marinoidut lihat ja esim. possunliha, jossa on vähän rasvaa ovat aloittajille varmimpia

- suuret lihapalat kuten grillikylki tai epätasaiset palat kuten broilerinsiivet on hyvä esikeittää puolikypsäksi ja vasta sitten grillata

- jos teet vartaita, pujottele tikkuun aineksia, jotka kypsyvät samanaikaisesti

- muista tarkkailla, siirtää miedompaan lämpöön ja käännellä tuotteita lähes koko ajan etteivät ne pääse palamaan (makkara vaatii ahkeraa kääntelyä, jotta se kuumenee kunnolta sisältäkin)

- mausta ennen tai/ja jälkeen grillaamisen, suola on hyvä lisätä vasta kypsään tuotteeseen, koska se vetää lihasnesteen ulos

- pyyhi lihan pinnalta pois ylimääräinen marinadi, jotta se ei pala (pinnalla tai grillin tippuen) ja jota pinnasta tule kauniin värinen

-pitkävartiset työvälineet ja kuumuutta kestävät patakintaat ovat grillaajalle suureksi avuksi ja turvaksi

- lihapaketin päällä olevat grillausajat ja muut ohjeet kannattaa lukea

- parilat ja vuolukivilevyt ovat käteviä ritilän päällä, folio helpottaa kasvisten ja kalan kypsennyksessä

- grillata voi lähes mitä kasviksia tahansa, pidemmän kypsennysajan vaativat kannatta esikeittää, suikaloida pieneksi tai varata aikaa rittävästi

- kasvikset on hyvä sipaista öljyllä ennen grillausta

- kokeile grilliin vaihteeksi bataattia, kokonaisia pakastemaisseja (pakastettu nostotuoreina ja esikeitettyinä), tai kokonaisia tuoreita valkosipuleita

- valitse tuoreita riittävän isoja valkosipuleita ja grillaa ne hitaasti jälkilämmössä tai grillin laidalla. Kun valkosipulit ovat pehmeitä, ne ovat kypsiä. Miedon ja herkullisen makuisen kynsien sisällön voi puristaa kuoresta suoraan pihvin, leivän tai kasvisten päälle.

Lisää aiheesta:

Mitä myyntiin joulumyyjäisiin? Nämä leivonnaiset viedään käsistäMoni mokaa joulukukkien kanssa: "Ihmisille on tullut pettymyksenä"Kun BMW-kuskin tutun reitin yksityiskohta muuttui, rysähti – katso varoittava video HelsingistäNäin vaarallisen suojatien ylitys sujui Helsingin aamuruuhkassa – huomaisitko sinä nämä jalankulkijat ratin takaa?Tee itse piparijäätelöä – tarvitset vain neljä ainesosaaRuokavaliomoka, joka voi johtaa vatsaoireisiin: "Suolisto ei koskaan tykkää"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 16:44
    Jouluruoka

    Mitä myyntiin joulumyyjäisiin? Nämä leivonnaiset viedään käsistä

  • 12:27
    Joulu

    Moni mokaa joulukukkien kanssa: "Ihmisille on tullut pettymyksenä"

  • 09:59
    Autot

    Kun BMW-kuskin tutun reitin yksityiskohta muuttui, rysähti – katso varoittava video Helsingistä

  • 08:24
    Liikenneturvallisuus

    Näin vaarallisen suojatien ylitys sujui Helsingin aamuruuhkassa – huomaisitko sinä nämä jalankulkijat ratin takaa?

  • 08:14
    Jouluruoka

    Tee itse piparijäätelöä – tarvitset vain neljä ainesosaa