toim. Kati Nappa
Vinkkejä:
-käytä hvyiä hiiliä, kaada hiiliä grilliin tarpeen mukaan eli esim. 3-4 henkilön makkaralle riittää pienempi määrä kuin pihveille ja runsalle kasvismäärälle
- odota 20-30 min. grillin sytyttämisestä, jotta hiillos on kunnollinen, lämpö tasainen ja liekit sammuneet
- valmiiksi marinoidut lihat ja esim. possunliha, jossa on vähän rasvaa ovat aloittajille varmimpia
- suuret lihapalat kuten grillikylki tai epätasaiset palat kuten broilerinsiivet on hyvä esikeittää puolikypsäksi ja vasta sitten grillata
- jos teet vartaita, pujottele tikkuun aineksia, jotka kypsyvät samanaikaisesti
- muista tarkkailla, siirtää miedompaan lämpöön ja käännellä tuotteita lähes koko ajan etteivät ne pääse palamaan (makkara vaatii ahkeraa kääntelyä, jotta se kuumenee kunnolta sisältäkin)
- mausta ennen tai/ja jälkeen grillaamisen, suola on hyvä lisätä vasta kypsään tuotteeseen, koska se vetää lihasnesteen ulos
- pyyhi lihan pinnalta pois ylimääräinen marinadi, jotta se ei pala (pinnalla tai grillin tippuen) ja jota pinnasta tule kauniin värinen
-pitkävartiset työvälineet ja kuumuutta kestävät patakintaat ovat grillaajalle suureksi avuksi ja turvaksi