Mainos

Grillauksesta syntyi naapurisota: Ruuan tuoksu ärsyttää – "No kukkiako pihalla pitäisi katsella?"

Osa Helsingin kaupungin asuntojen alueyhtiöistä on kieltänyt grillauksen rivitalojen pihoilla.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Helsingin Uutisten mukaan kaikki alkoi, kun muuan asukas päätti grillata Helsingin kaupungilta vuokraamansa rivitalon pihalla Torpparinmäessä.

– Grillaamisesta tuleva käry häiritsi muutamaa asukasta, talotoimikunnan puheenjohtaja Harry Wikström kertoo MTV Uutisille.

Grillaamisesta ärsyyntynyt harkitsi valittavansa asiasta isännöitsijälle. Wikström selvitti grillausasiaa ja totesi, että grillaus on kielletty Hekan alueyhtiö Heka-Maunulan asunnoissa.

– Jos pihoilla ei saa grillata, niin mitä siellä kesällä tehdään? Katsellaan tulppaaneja? Wikström ihmettelee.

Wikström kertoo asuneensa Heka-Maunulan yhtiössä yli kymmenen vuotta, ja hänen mukaansa pihoilla on grillattu aina.

– Nyt on asukkaita jonkin verran vaihtunut ja muutamia tämä asia häiritsee suunnattomasti. Ikävää, sillä meidän yhtiössä on aina ollut todella hyvä henki.

Hänen mukaan yhtiössä tehdään piakkoin asukaskysely grillauksesta. Asia on myöhemmin käsittelyssä myös Hekalla, sillä yhtiöllä ei ole yhteisiä järjestyssääntöjä. Näin esimerkiksi kahdessa yhtiössä grillaus on sallittu.

Isännöintiliiton viestintäpalvelujen johtaja Marjut Joensuun mukaan taloyhtiöiden pihalla ja parvekkeilla grillaaminen on kestoaihe, joka nousee esille vuosittain.

– Joitakin ärsyttää ilmassa leijaileva ruuan tuoksu, mutta se on normaalia elämää. Ihmiset saavat kyllä grillata, jos siihen ei sisälly turvallisuusriskiä.

Joensuu tarkentaa, että Hekan tapauksessa kyse on vuokra-asunnoista.

– Vuokrasopimuksessa kun tiettyjä asioita voidaan kieltää.

Joensuu pitää tärkeä, että ihmiset keskustelisivat enemmän tällaisista asioista taloyhtiöissä.

– Grillaaminen on ihan normaalia asumiseen kuuluvaa toimintaa. Kyllähän sen järjestysäännöissäkin voi kieltää, mutta jos joku sitä kieltoa rikkoo, niin ei siihen käytännössä ole hirveän helppo puuttua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.