Greta Thunberg vastaa arvostelijoilleen: "Vihaajat ovat taas kerran voimissaan – he keksivät kaikki kuviteltavissa olevat valheet ja salaliittoteoriat"

"Kuinka kehtaatte!"– Greta Thunbergin vaikuttava puhe kokonaisuudessaan YK:n ilmastohuippukokouksessa 3:56
Näin Greta Thunberg puhui YK:n yleiskokouksessa.

Ympäristöaktivisti Greta Thunberg on kommentoinut viestipalvelu Twitterissä häneen viime aikoina kohdistunutta kritiikkiä.

– Taas mennään, Greta Thunberg aloittaa twiittiketjunsa.

New Yorkissa viikonloppuna järjestetyssä YK:n yleiskokouksessa intohimoisen puheen pitänyt ilmastoaktivisti ei ole taaskaan säästynyt kritiikiltä.

Aiemmin esimerkiksi Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ehti twiittaamaan Thunbergistä ivalliseen sävyyn, kutsuen tätä "iloiseksi nuoreksi tytöksi, joka odottaa valoisaa ja upeaa tulevaisuutta".

Fox Newsin ohjelmassa vieraillut konservatiivinen podcast-juontaja Michael Knowles puolestaan kutsui Thunbergia "mielisairaaksi ruotsalaiseksi lapseksi".

16-vuotias aktivisti julkaisi myöhään keskiviikkoiltana Suomen aikaa twiittiketjun, jossa hän vastasi häneen kohdistuneisiin lokaviesteihin.

"He keksivät kaikki kuviteltavissa olevat valheet ja salaliittoteoriat"

– Kuten olette saattaneet huomata, ovat vihaajat taas kerran voimissaan, Thunberg kirjoittaa.

– He hyökkäävät minua, ulkonäköäni, vaatteitani, käytöstäni ja poikkeavuuksiani vastaan. He keksivät kaikki kuviteltavissa olevat valheet ja salaliittoteoriat.

Thunbergin mielestä hänen vastustajansa haluavat kääntää keskustelun pois ilmastokriisistä hänen persoonaansa ja erilaisuuteensa.

"Erilaisuudella" Thunberg viittaa Aspergerin oireyhtymäänsä, josta hän on julkisuudessa avoimesti puhunut. Hän on korostanut, ettei halua nähdä oireyhtymäänsä esteenä tai sairautena, vaan "supervoimana".

Tähän viittaa myös twiittiketjun lopussa esiintyvä tunniste #aspiepower, joka viittaa autismikirjolla olevia ihmisiä voimauttavaan nettiyhteisöön.

"Nähdään kaduilla taas perjantaina"

Thunberg jatkaa ketjuaan puimalla nuorten ilmastoaktivistien ja aikuisten vähättelijöiden välistä kinaa.

– En ymmärrä, miksi aikuiset haluavat käyttää aikansa nuorten tieteenpuolustajien kiusaamiseen hyvän tekemisen sijaan. He kai kokevat olonsa uhatuksi.

Thunberg päättää ketjunsa kehotukseen.

– Älkää tuhlatko aikaanne antamalla heille huomiota. Maailma on heräämässä ja muutos on tulossa. Nähdään kaduilla taas perjantaina!

Hän viittaa nuorison keskuudessa suosittuun, maailmanlaajuiseen ilmastolakkoliikkeeseen. Se on kokoontunut eri maiden kaduille viime aikoina juuri perjantaisin.

Lue myös:

    Uusimmat