Mainos

Arkistoista löytynyt yli 100-vuotias valokuva sai internetin epäilemään Greta Thunbergia aikamatkaajaksi: "Hän on aikamatkustaja tulevaisuudesta ja tullut pelastamaan meidät"

Internetissä kiertää 120-vuotias valokuva, jossa esiintyvä tyttö muistuttaa ihmisten mielestä erehdyttävästi ruotsalaista ilmastoaktivista Greta Thunbergia

New York Post kertoo, että Washingtonin yliopiston arkistoista kaivettu kuva esittää kolmea lasta työskentelemässä kultakaivoksella Kanadassa. 

Yhdellä tytöistä on yksittäinen tiukka letti hiuksissaan ja vakava ilme, kuten Thunbergillakin usein julkisissa esiintymisissään on. 

"Tämä on uusi suosikkisalaliittoteoriani"

Ruotsalainen 16-vuotias Thunberg on tullut kuuluisaksi ilmastoaktivismistaan. Hän aloitti reilu vuosi sitten Ruotsissa ilmastolakon ja kieltäytyi menemästä kouluun, jos poliitikot eivät toimi ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Thunbergin ilmastolakko alkoi kerätä huomiota, ja lapset ja nuoret ympäri maailman liittyivät hänen ilmastolakkoonsa. Tänä syksynä Thunberg piti YK:n ilmastokokouksessa tunteikkaan puheen poliitikoille, joissa hän kysyi "miten he kehtaavat varastaa hänen unelmansa ja lapsuutensa tyhjillä sanoilla".

Thunberg oli myös ennakkosuosikki Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi tänä vuonna, mutta ei kuitenkaan voittanut. 

Valokuvan alettua kiertää sosiaalisessa mediassa ihmiset innostuivatkin vitsailemaan, että Thunberg on saapunut tulevaisuudesta pelastamaan ihmiskunnan. 

– Tämä on uusi suosikkisalaliittoteoriani. Greta on aikamatkustaja tulevaisuudesta ja on tullut pelastamaan meidät, eräs tviittaja vitsaili.

Historioitsijoiden mukaan kuva on otettu vuoden 1898 tienoilla, mutta tarkempaa tietoa kuvan tytöstä ei ole. Thunberg on jo siis osoittanut voimansa aktivismissa, mutta aikamatkaajan kykyjä hänellä ei silti ole.

"Matkustin toiselle puolelle maapalloa, väärään suuntaan"

Thunbergille olisi toisaalta tällä hetkellä hyötyä yliluonnollisista matkustuskyvyistä. 

Hän purjehti syksyllä Yhdysvaltoihin, josta hänen oli tarkoitus jatkaa COP25-ilmastokokoukseen Chileen. Kokous kuitenkin siirrettiin Madridiin, sillä Chilessä on tällä hetkellä käynnissä laajoja väkivaltaisia mielenosoituksia.

Thunbergin täytyykin keksiä nyt keino, jolla hän ehtii ylittämään Atlantin valtameren ehtiäkseen ensi kuussa pidettävään kokoukseen.

– Kävi ilmi, että matkustin toiselle puolelle maapalloa, väärään suuntaan, Thunberg tviittasi nauruhymiön kera marraskuun alussa kokouksen siirryttyä. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja